Handelen in de DAX-index

De Deutscher Aktienindex (afgekort DAX) is een Duitse aandelenindex die bestaat uit de 30 meest verhandelde aandelen van de Frankfurter Wertpapierbörse. Tot de grootste bedrijven behoren Siemens, Daimler, Adidas, BMW, Deutsche Bank en Volkswagen Group. De DAX-index ging van start op 30 december 1987 en behoort tegenwoordig tot de belangrijkste indices ter wereld. De index wordt voornamelijk verhandeld tussen 9.00 en 17.30 uur. In deze periode is de Duitse aandelenmarkt geopend. Als trader kunt u bij de meeste brokers bovendien zowel voor als na sluitingstijd handelen in de index, omdat de DAX-futuresmarkt is geopend tussen 8.00 en 22.00 uur. Op sommige platforms kunt u de DAX-index dag en nacht verhandelen. Wij raden u dit echter niet aan, omdat de waarde van de index buiten handelstijden uitsluitend wordt bepaald door wat er op andere markten, met name in de Verenigde Staten, gebeurt. Tegelijkertijd hanteren brokers op deze tijden ook relatief grotere spreads. Handel daarom overdag in de DAX-index als dit mogelijk, al kan dit een uitdaging zijn voor iedereen met een fulltime baan. Als het voor u beter uitkomt om ‘s avonds te handelen, lees dan dit artikel. Op de website van de beurs van Frankfurt kunt u meer lezen over specifieke bedrijven die momenteel deel uitmaken van de DAX-index.

Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere
De DAX-index is een van de belangrijkste indices voor Europese traders en is bijvoorbeeld de favoriete markt van de bekende Deense daytrader Tom Hougaard. De DAX-index is zo populair omdat het de sterkste en meest liquide index van Europa is, en er vaak ook sprake is van hoge volatiliteit. Sommige traders handelen bewust niet tijdens de eerste vijf minuten na opening van de beurs, omdat de markt soms chaotisch kan zijn. De DAX is goed te verhandelen van 9.05 tot 11.30 uur, en na de lunch van 12.30 uur tot de Duitse beurs sluit om 17.30 uur. Handelt u in de DAX-index op het handelsplatform MarketsX, dat in de video onderaan de pagina wordt besproken, dan kunt u zoeken op de ‘Germany 30’ CFD met leverage. Onder de grafiek staat meer informatie over hoe in de DAX kunt handelen. De koers van de DAX-index:


Zoals gezegd kan de DAX-index soms behoorlijk volatiel zijn. Omdat de index wordt verhandeld op dezelfde tijden als in Nederland, is dit een van de aantrekkelijkste markten voor Nederlandse en Europese daytraders. Als u op een voorzichtige manier wilt beginnen met handelen, kunnen we u de volgende solide strategie van de Deense handelaar Hans Henrik Nielsen aanbevelen: [table “30” not found /]
https://www.youtube.com/watch?v=1bsX3l8vvnM&t=2s

image_pdfimage_print
Del denne artikel
Tags:

Comments

  • Gerelateerd
  • Nieuw
  • Populair
Geen gerelateerde posts