Saxo Bank – Recensie van SaxoTraderGO en PRO

saxo-logo Saxo Bank biedt enkele van de meest geavanceerde handelsplatformen ter wereld aan, zowel voor actieve beleggers als beginnende investeerders. Dit maakt Saxo Bank een voor de hand liggende kandidaat wanneer u als belegger, swingtrader of daytrader een handelsplatform moet kiezen. De bank biedt vrijwel alle soorten producten aan tegen concurrerende prijzen en doet het tevens goed op analysegebied, waar de deskundigen van de bank altijd scherpe inzichten in de financiële markten verzorgen. Saxo Bank werd opgericht in 1992 en heeft een lange staat van dienst. Door de jaren heen heeft Saxo Bank zich sterk ontwikkeld. De bank heeft in een vroeg stadium een ​​voortrekkersrol gespeeld bij het aanbieden van geavanceerde handelsplatformen aan zowel professionele als particuliere klanten over de hele wereld. Saxo Bank is zichzelf voortdurend aan het vernieuwen en is bijzonder actief op het gebied van de ontwikkeling van verschillende versies van de handelsplatformen en andere diensten. In 2019 heeft de bank ook het Nederlandse BinckBank gekocht. Saxo Bank heeft iets meer dan een half miljoen klanten in meer dan 170 landen, die samen meer dan 34 miljoen transacties verrichtten in 2019. In het hele bedrijf werken er iets meer dan 2.000 mensen, verdeeld over meer dan 60 nationaliteiten in 17 verschillende landen. Het hoofdkantoor van de bank staat in Denemarken, wat betekent dat de bank onder toezicht van de Deense financiële toezichthouder staat. Daarnaast kan Saxo Bank dankzij het Europese ‘passporting’ haar financiële diensten diverse landen aanbieden.

>> Probeer het handelsplatform van Saxo Bank hier of lees de volledige recensie hieronder.

 

'Catch me should I fall'. Saxo Bank organiseert vaak interessante seminars over bijvoorbeeld ontwikkelingen op de financiële markten. Hier krijgt u ook de kans om een ​​deel van de kunst te bekijken, die de bank op het hoofdkantoor in Hellerup heeft tentoongesteld. De getoonde figuur illustreert heel goed de overwegingen en zorgen van een investeerder, voordat een transactie wordt uitgevoerd.
‘Catch me should I fall’. Saxo Bank organiseert vaak interessante seminars over bijvoorbeeld ontwikkelingen op de financiële markten. Hier krijgt u ook de kans om een ​​deel van de kunst te bekijken, die de bank op het hoofdkantoor in het Deense Hellerup heeft tentoongesteld. De getoonde figuur illustreert heel goed de overwegingen en zorgen van een investeerder, voordat een transactie wordt uitgevoerd.
Voor welk type klanten is Saxo Bank geschikt? Saxo Bank is geschikt voor zowel beleggers die traditioneel op lange termijn willen handelen in aandelen, beleggingsfondsen en ETF’s, als voor de meer ervaren beleggers die een breder scala aan financiële producten willen gebruiken, inclusief de mogelijkheid om short te gaan met bijvoorbeeld CFD-producten voor swingtrading en daytrading. De bank biedt ook opties en futures aan voor veel verschillende beurzen. Saxo Bank biedt in totaal meer dan 40.000 producten aan. Bent u gewend om alleen direct in aandelen te handelen via uw eigen lokale bank, dan zult u dus enigszins voor een verrassing staan ​​als u een account opent bij Saxo Bank. U kunt gerust een paar uur uittrekken om de geavanceerde platformfuncties – vooral die van de desktopsoftware – goed te leren kennen. De vele aanpassingsmogelijkheden zorgen ervoor dat u uw scherm ook wat makkelijker kunt instellen, als u daar de voorkeur aan geeft. Als u eenmaal een overzicht hebt van de programma’s, zult u merken dat dit zeer geavanceerde platformen zijn. Naast het feit dat u een groot aantal producten kunt verhandelen, krijgt u als belegger toegang tot een goudmijn aan tools voor zowel fundamentele als technische analyse, newsfeeds, conference calls met de eigen experts van Saxo Bank, bedrijfsanalyses, veel trainingsmateriaal en niet in de laatste plaats: door software gegenereerde transactievoorstellen op basis van verschillende vormen van technische analyse. Om te profiteren van deze geavanceerde platformen moet u als nieuwe klant minimaal € 10.000 naar uw handelsaccount overmaken. Bovendien is een bepaald handelsvolume of accountsaldo vereist om toegang te krijgen tot alle voordelen en de laagste handelskosten.  
De afbeelding toont in het midden het SaxoTraderPRO-platform met zes vensters. Aan de rechterkant staat de browserversie van SaxoTraderGO, aan de linkerkant de mobiele versie van het platform.
  Design en handelsplatform Saxo Bank biedt twee soorten handelsplatformen aan, gebaseerd op hetzelfde ontwerp:

Ook biedt Saxo Bank en een mobiele/iPad/tablet-versie van SaxoTraderGO aan. Op alle platformen kunt u inloggen met dezelfde aanmeldgegevens. Uw instellingen worden automatisch gesynchroniseerd. De verschillende SaxoTrader-platformen worden hieronder besproken. Alle platforms zijn natuurlijk beschikbaar in een groot aantal talen, waaronder Nederlands. In dit verband kan worden vermeld dat het om ‘veiligheidsredenen’ niet mogelijk is om op meerdere platformen tegelijkertijd in te loggen. Dit betekent bijvoorbeeld dat als u op uw computer bent aangemeld bij SaxoTrader en u even weg moet en daarom inlogt op het mobiele platform, u automatisch wordt uitgelogd op uw computer. Mogelijk biedt dit meer beveiliging tegen misbruik, maar tijdens een hectische handelssessie is het eerder een ergernis. Tegelijkertijd wordt u onnodig snel uitgelogd door de mobiele versie. Gelukkig kunt u snel weer inloggen, vooral als u een vingerafdrukscanner op uw mobiele telefoon hebt.  

Voorbeeld van hoe SaxoTraderPRO eruit kan zien. Er zijn onvoorstelbaar veel mogelijkheden om de setup aan te passen aan één of meerdere schermen.
SaxoTraderPRO – desktopplatform In het voorjaar van 2018 lanceerde Saxo Bank een nieuw desktopplatform, SaxoTraderPRO, dat nu beschikbaar is voor zowel Windows als Mac en het moet gezegd worden dat dit het vlaggenschip van Saxo Bank is. De bank heeft in de loop van de tijd vele prijzen gewonnen met hun geavanceerde platformen en op veel gebieden hebben ze first mover-voordelen gehad ten opzichte van de meeste concurrenten. SaxoTraderPRO is nog geavanceerder dan voorheen en richt zich, volgens Saxo Bank zelf althans, voornamelijk op de actieve traders met grote volumes. Anderen kunnen echter ook profiteren van het platform, dat op zichzelf gratis gebruikt kan worden. Zie hier een korte videopresentatie. Saxo Bank heeft dezelfde ontwerpsjabloon gebruikt voor de verschillende platformversies, wat betekent dat u makkelijker aan de slag kunt als u eenmaal bekend bent met een van de verschillende platformen. Tegelijkertijd worden uw instellingen gesynchroniseerd, wat het bijvoorbeeld optimaal maakt om de webversie van SaxotraderGO te gebruiken wanneer u zich niet in de buurt van een computer bevindt. SaxoTraderPRO is geoptimaliseerd voor gebruik op meerdere beeldschermen, maar kan gemakkelijk ook op één beeldscherm worden gebruikt. Het is mogelijk om het platform op talloze manieren aan te passen en het is bijvoorbeeld zeer geschikt voor gebruik op meerdere monitoren. Het is mogelijk om verschillende instellingen op te slaan, bijvoorbeeld als u met een ander aantal schermen werkt. Een nieuwe slimme functie is dat u de mogelijkheid heeft om de individuele vensters uit de applicatie zelf te slepen en ze direct op uw achtergrond te plaatsen. Dit betekent dat u bijvoorbeeld in Excel of een ander programma kunt werken en tegelijkertijd een koersgrafiek in de hoek van uw scherm open kunt houden.  
Overzicht van de verschillende venstertypes die u kunt openen.
Het platform is geschikt voor zoveel schermen als u maar wilt. U selecteert de vensters die u op uw scherm wilt hebben door rechtsboven op MENU te klikken. Over het algemeen zijn de vensters onderverdeeld in respectievelijk Trading, Analyse en Account.

Het plaatsen van orders gebeurt eenvoudig via een handelsvenster, waar u onder meer informatie kunt vinden over overnight-rente, marge en exposure (nominale waarde).
Handelen In de Handelsmodule is het onder andere mogelijk om orders te plaatsen via aangemaakte observatielijsten, grafieken en ordervensters. Het werkt prima, ongeacht hoe u een order wilt plaatsen. U heeft de mogelijkheid om stop-losses, limits en dergelijke direct bij de orderinvoer te specificeren. Onder het Handelsvenster ziet u ook de geschatte rentekosten per dag, de kosten als u de positie ‘s nachts aanhoudt, evenals de handelskosten, margevereisten en de exposure die u aangaat. Afhankelijk van het producttype is het ook mogelijk om marktorders te plaatsen, zodat u direct tegen de best beschikbare huidige prijs kunt handelen. U kunt ook Trailing Stops invoeren, wat betekent dat u automatisch een positie sluit wanneer de koers bij een vastgesteld niveau vandaan beweegt. Voor de wat meer gevorderde trader is het ook mogelijk om verschillende algoritmische orders te gebruiken, die de uitvoering van transacties verzekeren als er aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Onder de kleine ‘i’ op de afzonderlijke instrumenten vindt u nuttige informatie over openingstijden, commissies, margevereisten, et cetera. Als u aandelen verhandelt, kunt u met een enkele klik in het handelsvenster van de CFD-versie van dit aandeel naar het juiste beursgenoteerde aandeel gaan en vice versa. U moet hier rekening mee houden wanneer u uw order plaatst, zodat u het juiste instrument koopt. Als u een Position-venster opent, is het mogelijk om een ​​overzicht te krijgen van de ongerealiseerde winsten en verliezen op al uw openstaande posities en snel de stop-loss te wijzigen om winst te nemen. U kunt ook snel al uw openstaande posities op productniveau kunt sluiten, mocht dat nodig zijn wanneer u onder druk staat. Als u wilt handelen op basis van het volledige orderboek van een aandeel kan dit in het Depth Trader-venster, waar u een overzicht ziet van het volledige orderboek. Hier kunt u ook uw eigen orders inzien. Tegelijkertijd kunt u via het venster Tijdstip en verkoop een overzicht krijgen van alle transacties die u heeft uitgevoerd. Deze twee functies vereisen dat u zich abonneert op real-time gegevens op Level 2-niveau (inclusief Orderdiepte) van de individuele beurzen (Tijdstip en verkoop vereisen daarentegen alleen Level 1). Het kan relatief duur zijn om u hierop te abonneren, aangezien u zich apart moet registreren voor elke beurs, maar de functie is bijzonder handig voor de gevorderde trader. Zie de prijzen hieronder.  
In het venster Depth Trader ziet u een overzicht van de volledige diepte van het orderboek van een aandeel. Vereist een Level 2-abonnement.
  De grafiekweergave in SaxoTraderPRO is uitgebreid maar intuïtief en werkt erg goed. Uw huidige orders en posities zijn te zien in de grafiek en kunnen eenvoudig worden aangepast met de drag-and-drop-functionaliteit. De grafiekmodule bevat meer dan 40 ingebouwde technische indicatoren, waaronder trendindicatoren, voortschrijdende gemiddelden, oscillatoren, volumestudies, et cetera. De instellingen voor de ingebouwde technische indicatoren kunnen grotendeels worden aangepast. Het is ook mogelijk om de afzonderlijke grafieken met een enkele klik te kopiëren en bijvoorbeeld zes identieke grafieken weer te geven, die u vervolgens kunt aanpassen met bijvoorbeeld verschillende tijdsintervallen. Verder bevatten de grafieken tekengereedschappen, Fibonacci-niveaus en meer die het makkelijker maken om de prijsontwikkeling te analyseren. Voor wat betreft aandelen is het ook mogelijk om het handelsvolume op de beurs te bekijken.
Huidige orders en posities zijn te zien in de grafiek en kunnen heel eenvoudig worden aangepast met de drag-and-drop-functionaliteit.
  Rekeningoverzicht Saxo Bank heeft een groot aantal modules ontwikkeld waarmee u een goed overzicht kunt krijgen van uw marge, risicobeheer, resultaten, transactiegeschiedenis en meer. Vooral het risicomanagementgedeelte is vrij informatief als u de betekenis van de verschillende figuren en items leert kennen. Onder het Portefeuillevenster, dat u via MENU rechtsboven kunt openen, kunt u het resultaat van uw openstaande posities zowel in EUR als grafisch op productniveau weergeven. Tegelijkertijd wordt iemands totale netto-exposure weergegeven en voor de individuele posities geconverteerd naar de valuta van de betreffende account. De netto-exposure, vergeleken met iemands margeconsumptie, is het belangrijkste cijfer dat men altijd zou moeten weten om het risico te kunnen beheersen. Als u duidelijk uw netto-exposure kunt zien, kunt u snel inschatten wat een daling van bijvoorbeeld 1 procent betekent voor uw account. Op dit gebied moet worden gezegd dat Saxo Bank zich onderscheidt van veel van haar concurrenten op de markt, die hierover vaak niet informatief zijn. Als u op de kleine ‘i’ bovenaan het venster klikt, verschijnt er aanvullende accountinformatie in beeld, waaronder een gedetailleerd margeoverzicht en de kosten die u maakt als u uw posities sluit. Het daadwerkelijke margeverbruik kan ook op productniveau worden gespecificeerd. Al met al is dit zeer informatief.
Het Portefeuillevenster biedt een volledig overzicht van uw ongerealiseerde winst en verlies en de exposure op productniveau en in het algemeen.
Daarnaast heeft Saxo Bank een interessant visueel overzicht ontwikkeld van uw gesloten posities, het rendement en de gemeten prestaties. De getallen worden op veel manieren weergegeven, zelfs op productniveau. Al deze rapporten en overzichten geven een heel goed beeld van uw handelsgeschiedenis en nuttige informatie als u een overzicht wilt van waar u geld verdient en verliest. Met een vertraging van één dag is het mogelijk informatie te verkrijgen over de overnight-rente die op uw posities in rekening worden gebracht. De informatie lijkt wat onoverzichtelijk, en pas wanneer de maand voorbij is wordt alles omgerekend naar de valuta van uw account en van uw saldo afgetrokken. De procedure maakt het wat moeilijker om het resultaat continu bij te houden als iemand een positie gedurende een langere periode behoudt. Het is dus mogelijk om veel rapporten te downloaden over uw handelsstatistieken, accountbewegingen, renteberekeningen, et cetera. Niet alle rapporten zijn even intuïtief, maar ze bevatten zeer nuttige informatie. In het rapport Voltooide transacties is het mogelijk om, bijvoorbeeld op maandelijkse basis, het aantal transacties dat u hebt uitgevoerd bij te houden, wat het gemakkelijker maakt om na te gaan of u voldoet aan de verschillende handelscriteria voor de respectievelijke klantentypes. Al met al moet gezegd worden dat SaxoTraderPRO een succesvolle update is van het desktopplatform. Er zijn inmiddels verschillende andere initiatieven gaande, waaronder enkele verbeterde opties om automatisch stop loss-criteria in te stellen voor uw account. Het platform mist momenteel een aantal van de analyses die beschikbaar zijn vanaf het SaxoTraderGO-platform. Lees meer over SaxoTraderPRO hier.   SaxoTraderGO In 2015 lanceerde Saxo Bank de nieuwste versie van zijn webgebaseerde platform, SaxoTraderGO. Bij die gelegenheid kreeg het platform een ​​aanzienlijke opfrisbeurt en werden er veel nieuwe functies en installatie-opties toegevoegd. Het platform maakt gebruik van HTML5-technologie, dat een goede gebruikerservaring biedt direct in de browser van het apparaat dat wordt gebruikt. Het platform werkt op mac, pc, tablets en iOS- en Android-telefoons. Zoals eerder vermeld, worden alle platforms met elkaar gesynchroniseerd.
saxotradergo-wit
SaxoTraderGO met lichte achtergrond. Kan met een druk op de knop in donker worden veranderd.
saxotradergo-zwart
SaxoTraderGO met donkere achtergrond. Kan met een druk op de knop in licht worden veranderd.
De werkruimte is in vergelijking met de desktopversie veel eenvoudiger en heeft een relatief vaste indeling. Het uitgangspunt is een zwart achtergrondscherm, dat met een enkele klik kan worden ingesteld op wit met grijstinten. De grafische functies werken soepel en ook is het mogelijk om technische indicatoren toe te voegen, zoals hierboven beschreven voor de desktopversie. Het analysegedeelte is uitgebreid en omvat onder andere doorlopend financieel nieuws, diepgaande marktanalyses van de eigen analisten van Saxo Bank, een kalender met kerncijfers en handelssignalen op basis van verschillende vormen van technische analyse. De grafiekmodule kan worden weergegeven in een apart browservenster, zodat u tot vier grafieken op een apart scherm kan weergeven. Het is mogelijk om uw eigen posities en de gehele ontwikkeling van de portefeuille of account grafisch te volgen, wat een goed en snel overzicht geeft. U kunt bijvoorbeeld ook teruggaan in de tijd en zien hoe de waarde van uw account in euro’s zich maand na maand heeft ontwikkeld. Tegelijkertijd krijgt u toegang tot een gebruiksvriendelijk en intuïtief dashboard, van waaruit u direct in een handelsvenster kunt handelen. Hier kunt u bijvoorbeeld zien wat u aan overnight-rente betaalt, wat uw marge is, en meer. Het feit dat het webgebaseerde platform eenvoudiger van structuur is, betekent ook dat het platform makkelijker te gebruiken is in vergelijking met de desktopversie, die daarentegen meer opties bevat, bijvoorbeeld op het gebied van analyse. Registreren >>> SaxoTraderGo   SaxoTraderGO mobiele app (iOS en Android) De mobiele versie is relatief uitgebreid, maar toch gebruiksvriendelijk en intuïtief om in te navigeren. Het is heel makkelijk om transacties uit te voeren in de app en in de grafiekmodule, waar u ook technische indicatoren kunt toepassen, die echt goed werken. Het scherm is natuurlijk erg klein, maar het is fijn om deze mogelijkheid te hebben, wat niet op alle platformen het geval is. De snelle toegang tot accountinformatie, resultaten en exposure is ook het vermelden waard. Al met al werkt de mobiele versie als een hele goede aanvulling op de andere platformen, behalve dat u op het ene apparaat meteen automatisch wordt uitgelogd als u op een ander apparaat inlogt. Als de app wordt gebruikt op bijvoorbeeld een iPad werkt het allemaal nog beter, mede doordat het overzicht aanzienlijk vergroot is.   saxomobieleapp-2 saxomobieleapp-3 saxomobieleapp-1 De mobiele versie van het handelsplatform is gebruiksvriendelijk en duidelijk te navigeren.   Beschikbaarheid van nieuws en analyse De nieuws- en analysemodule in de SaxoTrader-platforms is zeer uitgebreid. De nieuwspagina biedt een breed scala aan relevant nieuws van markten over de hele wereld. Bovendien bevatten de platformen een aangepaste macro-economische kalender met kerncijfers voor de belangrijkste wereldeconomieën. Gegevens worden weergegeven in een tijdlijn, die kan worden gefilterd op gegevenstype, tijdsperiode en land. Consensusschattingen en de eerdere waarde voor macro-economische kerncijfers worden ook vaak weergegeven. Bovendien is het mogelijk om de talloze publicaties en webinars van Saxo Bank te volgen. Zie hier een overzicht. Op dagelijkse basis kan met name de Engelstalige Saxo Market Call worden aanbevolen, als u kort geïnformeerd wilt worden over wat er ‘s nachts is gebeurd en wat er in de financiële wereld op het programma staat. Saxo Market Call is onder andere toegankelijk via SaxoTraderGO onder Nieuws en Analyse en kan live worden gestreamd vanaf ongeveer 08.45 uur ‘s ochtends of later op de dag worden afgespeeld. Als u ook input wilt voor uw fundamentele analyses, biedt Saxo Bank haar klanten een gratis tool voor aandelenanalyse, waarmee u toegang krijgt tot informatie en diepgaande analysetools voor een groot aantal internationale bedrijven. Denk hierbij aan bedrijfsinformatie, historische financiële gegevens, beoordelingen van analisten, bedrijfsnieuws en meer. U vindt er weliswaar geen analyses van de verschillende bedrijven, maar veel nuttige data en beschrijvingen die u kunt gebruiken voor uw eigen analyses van verschillende aandelen.
Voorbeeld van een aandeelanalyse van één van de in totaal ongeveer 11.000 bedrijven waar u toegang toe heeft.
  Saxo Bank heeft onlangs ook een handelssignaalmodule geïntegreerd in SaxoTrader, die voor verschillende activaklassen automatisch handels- en investeringsmogelijkheden identificeert op basis van technische analyse. De module zoekt naar mogelijke onderbrekingen in steun- en weerstandsniveaus, bekende grafiekformaties en Fibonacci-patronen en presenteert alle huidige mogelijkheden op een duidelijke manier. De module berekent zelf de optimale koersniveaus voor stop-loss- en take-profit-orders, zodat u makkelijk kunt profiteren van de handelsmogelijkheid en tegelijkertijd het risico van de individuele transactie met een paar klikken kunt beheren. Hier vindt u meer informatie.
De verschillende technische handelssignalen voor diverse activaklassen kunnen uw werk een stuk eenvoudiger maken.
Als onderdeel van de analysemodule in SaxoTrader heeft Saxo Bank een overzicht van de huidige aandelenmarkt ontwikkeld, waar u de ontwikkeling van de verschillende aandelenindices kunt volgen en de meest stijgende en dalende aandelen, handelssignalen en het nieuws kunt zien.
Overzicht houden op de markt. De Stockscreener-module wordt geopend door rechtsboven te klikken.
  Al met al moet gezegd worden dat Saxo Bank ver voorloopt op de concurrentie op het gebied van nieuws en analyse.   Markten en producten Saxo Bank biedt meer dan 40.000 producten aan voor alle bekende activa, dus er zou voor ieder wat wils moeten zijn. De productsoorten zijn onder meer 182 valutaparen, CFD’s voor verschillende indices, individuele aandelen en grondstoffen. Daarnaast wordt handel in niet minder dan 19.000 aandelen aangeboden op 36 beurzen, 3.100 Exchange Traded Funds (ETF’s) en commodities, evenals een groot aantal futures en opties op valuta’s en aandelen, et cetera. Kijk hier voor een compleet overzicht. De exposure die men op zich neemt, bijvoorbeeld bij het handelen in CFD-contracten, is bij Saxo Bank relatief transparant, omdat u altijd precies weet wat uw blootstelling per contract is (tegelijkertijd kunt u altijd uw totale exposure zien onder Accountinformatie). Een contract voor de DAX-index (genaamd Germany 30) komt overeen met de huidige indexwaarde (de nominale waarde), momenteel ongeveer € 12.500.  Als u een grotere exposure wilt, koopt u gewoon meer contracten. Uit de algemene voorwaarden van Saxo Bank blijkt dat de omvang van de spread afhangt van de spread van de DAX-futures. Concreet betekent dit dat handelen al mogelijk is met een spread van minder dan 1 punt. Het is mogelijk om bijna 24 uur per dag in de DAX te handelen, behalve wanneer de markt voor DAX-futures gesloten is. Buiten de openingstijden van de Duitse markt zal de spread doorgaans groter zijn. De initiële margevereiste voor de DAX is 5 procent. Klanten worden ingedeeld in verschillende categorieën op basis van hun activiteit. Een uitgebreid overzicht van de prijzen kunt u hier vinden.

Klantenservice en openen van een rekening Saxo Bank heeft een goed functionerende klantenservice, waar u snel antwoord krijgt per telefoon of per e-mail in het Nederlands (sommige functies worden echter beheerd door Engels sprekend personeel). Het openen van een rekening bij SaxoTrader kan volgens de bank in vijf minuten worden geregeld en vereist een minimale inleg van € 10.000. Het bedrag kan worden overgemaakt via een bankoverschrijving of creditcard. Het is belangrijk dat u overboekt vanaf een rekening (of een creditcard) op dezelfde naam als de rekening bij Saxo Bank, aangezien de overboeking anders door de bank wordt geweigerd. Als gevolg van strikte EU-regels tegen witwassen en voor het beschermen van investeerders moet u verschillende vragen beantwoorden over uw beurservaring, vermogen, waar uw geld vandaan komt, et cetera. U heeft doorgaans binnen 24 uur toegang tot uw nieuwe account. Als u toegang wilt hebben tot Amerikaanse producten moet u ook een kopie van uw paspoort uploaden.   Veiligheid Saxo Bank is geregistreerd als bank in Denemarken en staat dus onder toezicht van de Deense financiële toezichthouder. Omdat Saxo Bank een Deense bank is, is het saldo van klanten tot € 100.000 gedekt door het Deense depositogarantiestelsel (Garantiformuen). Dat geldt ook voor buitenlandse beleggers. Als particuliere belegger is uw maximale verlies beperkt tot het saldo op uw account.   Conclusie Saxo Bank heeft een enorm scala aan producten die geschikt zijn voor zowel de traditionele langetermijnbeleggers als de actievere kortetermijnbeleggers die ook gebruik willen maken van leverage. De aangeboden handelsplatformen bevatten complexe oplossingen, terwijl zowel het webgebaseerde platform als de mobiele platformen ook gebruiksvriendelijke alternatieven bieden. De aangeboden platformen behoren duidelijk tot de top en zijn allemaal in het Nederlands, wat ook een groot voordeel is. De sectie informatie en analyse biedt uitgebreide oplossingen die voldoen aan de behoeften van de overgrote meerderheid, net zoals Saxo Bank veel heeft geïnvesteerd in trainingsmaterialen voor beginners en gevorderden. Tegelijkertijd valt u als particuliere belegger bij Saxo Bank dus onder het Deense garantiestelsel, wat betekent dat u kunt vertrouwen op de Europese financiële regelgeving die een uniform minimumniveau van basisbescherming voor investeerders garandeert. Ook spraakverwarring wordt vermeden en als particuliere belegger bent u ervan verzekerd dat u niet meer kunt verliezen dan uw saldo. Al met al kan Saxo Bank speciaal aanbevolen worden voor de actieve klant, die de mogelijkheid wil hebben om veel verschillende soorten producten tegen concurrerende prijzen te verhandelen en niet in de laatste plaats gebruik wil maken van de talloze opties die de platformen van Saxo Bank bieden. Minder actieve klanten zullen echter ook profiteren van de analysemogelijkheden van de platformen en van het grote productaanbod.

>>>>>>>>> Probeer Saxo Bank’s handelsplatform hier.

Daytrader.nl ontvangt commissie en/of betaling voor advertenties van Saxo Bank en andere handelsplatformen die op deze website worden genoemd. Daytrader.nl streeft naar 100 procent objectiviteit, net zoals u van andere gerenommeerde mediabedrijven en adverteerders verwacht. Inkomsten uit advertenties helpen ons om de beste handleidingen en informatie over daytrading aan te kunnen blijven bieden.

image_pdfimage_print
Del denne artikel

Comments

  • Gerelateerd
  • Nieuw
  • Populair