Een eenvoudige handelsstrategie die werkt

Als actieve trader bent u altijd op zoek naar een strategie die werkt. Vaak is uw trading-scherm gevuld met een wirwar van lijnen en geavanceerde indicatoren. Maar misschien hoeft het allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Trader, blogger en analist Joe Marwood heeft backtests gedaan voor een groot aantal strategieën. In een bericht van begin juli 2018 raadde hij uiteindelijk een pullback-strategie aan die kan worden toegepast op indices, ETF’s en zelfs afzonderlijke aandelen en schijnbaar solide rendement oplevert. In een test op data van 1995 tot 2018, slaagt Marwood er met behulp van de zogenaamde pullback-strategie in om een risico-gecorrigeerd rendement van ruim 28 procent per jaar te behalen. Op basis van zijn tests gaat Marwood ervan uit dat deze ook kan worden toegepast op andere indices, ETF’s en aandelen met een hoog volume. Zoals altijd zijn in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst als het om traden gaat.

Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere

De strategie is opvallend eenvoudig en werkt als volgt: open uw handelsplatform en teken een 200-daags voortschrijdend gemiddelde en een 10-daags voortschrijdend gemiddelde in op de koers van het product dat u wilt verhandelen (bijvoorbeeld de S&P 500-index). Op het handelsplatform Markets kunt u bijvoorbeeld zoeken naar SPY (dat is een ETF van de S&P 500-index) of de index zelf, die op het platform USA 500 wordt genoemd. Als u de grafiek in het venster opent, klikt u op het kleine symbool bovenaan de grafiek voor het toevoegen van een indicator (zie onderstaande afbeelding). Selecteer SMA (eenvoudig voortschrijdend gemiddelde of simple moving average in het Engels) in het koersvenster en voeg er twee toe van respectievelijk 200 en 10 dagen. Gebruik een daggrafiek. Dit kunt u aanpassen in het kleine keuzemenu naast de koop- en verkoopknop bovenaan het grafiekvenster in Markets. Het idee is in de basis dat u de index koopt als de prijs iets terugvalt, maar zich nog steeds in een opwaartse trend bevindt.

Koop daarom als: de markt (in dit geval de S&P 500) BOVEN het voortschrijdend gemiddelde van 200 dagen sluit als de prijs tegelijkertijd ONDER het voortschrijdend gemiddelde van 10 dagen staat.

Verkoop weer als: de koers boven het 10-daags voortschrijdend gemiddelde sluit OF als de prijs tot 10 procent onder uw entry-prijs daalt. In de regel beoordeelt u net voor het sluiten van de Amerikaanse beurzen of de prijs onder of boven het voortschrijdend gemiddelde staat. Dit betekent dat u enkele minuten voor sluitingstijd (22.00 uur) een positie opent of sluit. Zoals u in onderstaande afbeelding kunt zien, zijn dit soms transacties met relatief kleine schommelingen die een paar dagen duren. Als u uw beleggingen meer vaart wilt geven, kunt u ervoor kiezen om een positie te openen met leverage. Op het handelsplatform Markets kan de SPY-ETF in principe met 1:5 leverage worden verhandeld. Dit betekent dat een stijging van 1 procent van de SPY resulteert in een winst van 5 procent. Een daling van 1 procent betekent daarentegen ook een verlies van 5 procent. Als u in plaats daarvan kiest voor de USA 500 CFD-index, kunt u hier met 1:20 leverage in handelen, wat vier keer zoveel is als de ‘kale’ ETF.

Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere
De pullback-strategie op Markets
image_pdfimage_print
Del denne artikel
Tags: , ,

Comments

  • Gerelateerd
  • Nieuw
  • Populair
Geen gerelateerde posts