Markets.com – recensie

Markets.com is een in de EU gevestigde broker waarop sinds 2009 kan worden gehandeld in een breed aanbod van productcategorieën. Via het Nederlandstalige en gebruiksvriendelijke handelsplatform MarketsX is het mogelijk om tegen concurrerende prijzen te handelen in CFD’s voor vrijwel alle soorten activa. Daarnaast is er het afzonderlijke handelsplatform MarketsI, waarop in gewone aandelen en ETF’s op diverse beurzen kan worden gehandeld. Sinds kort is het ook mogelijk om een ​​aparte rekening te openen, de zogenaamde Investment Strategy Builder-rekening, waarop u kunt beleggen in volledige portefeuilles op basis van verschillende actieve strategieën. Deze kunt u naast elkaar backtesten om te zien welke strategieën historisch het beste hebben gepresteerd. U zou Markets vooral om de volgende redenen moeten kiezen:

 • Gebruiksvriendelijk handelsplatform in het Nederlands, waardoor het ook voor beginners gemakkelijk is om aan de slag te gaan
 • Uitgebreide grafiekmodule voor analyses
 • Veel handelsinstrumenten, bijvoorbeeld informatie van insiders en hedgefondsen
 • Toegang tot XRay – De eigen videonieuwsdienst van Markets, die elke dag van de week live te volgen is
 • Toegang tot een gratis demo-rekening zodat u het platform kunt uitproberen en strategieën kunt testen
 • Groot productaanbod met uiterst concurrerende prijzen
 • Mogelijkheid voor leverage en om short te gaan op de markt via CFD-handel
 • Mogelijkheid voor handel in gewone aandelen en ETF’s op een apart handelsplatform
 • Makkelijk om te schakelen tussen verschillende rekeningtypes met dezelfde gebruikersgegevens
 • Rekening in EUR, USD en andere valuta
 • Lage minimale stortingsvereiste
 • Kleine beleggers vallen onder de Europese regels voor beleggersbescherming, bijvoorbeeld tegen negatief saldo

Registreer hier of lees onze gedetailleerde recensie hieronder. GEDETAILLEERDE RECENSIE: Markets.com werd opgericht in 2009 en wordt tegenwoordig aangeboden in een groot aantal verschillende talen, waaronder het Nederlands. Wereldwijd heeft Markets enkele miljoenen klanten. Naast het handelsplatform MarketsX, waar u in een breed scala aan CFD-producten kunt handelen, doorgaans met leverage, biedt Markets.com ook het handelsplatform MarketsI aan (I voor investering). Hier kunt u handelen in een ​​breed scala aan gewone aandelen en ETF’s, zonder gebruik te maken van leverage. Ook kunt u een aparte rekening openen waarop u kunt beleggen in volledige portefeuilles op basis van verschillende actieve strategieën die u kunt backtesten (de Investment Strategy Builder-rekening). Tevens kunt u een MT4- en MT5-rekening openen. Het is eenvoudig om te schakelen tussen verschillende rekeningtypes met dezelfde gebruikersgegevens. Markets.com is de merknaam voor de handelsplatformen die worden aangeboden door broker Safecap Investments Ltd. (Safecap), gevestigd in Cyprus. De broker valt onder toezicht van de Cypriotische autoriteiten, de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC), voor het aanbieden van beleggingsdiensten aan klanten in bijvoorbeeld Nederland. Safecap heeft ook een vergunning van de Britse FCSA om diensten aan te bieden aan klanten in het Verenigd Koninkrijk. Safecap is een dochteronderneming van ‘s werelds grootste ontwikkelaar van online entertainment- en tradingsoftware, Playtech PLC. Playtech is genoteerd aan de London Stock Exchange en maakt deel uit van de FTSE 250-index. Playtech kocht mei 2015 het bedrijf achter Markets.com, waardoor het een dochteronderneming van de groep werd. Markets.com valt, net als veel concurrerende handelsplatformen, onder de Cypriotische wetgeving en toezicht. Dit betekent dat u als belegger onder de financiële wetgeving van de EU valt, inclusief de minimale beschermingsregels die gelden voor kleine beleggers. De broker is sinds 2009 ook geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten om overeenkomstig de MiFID-regels beleggingsdiensten aan te kunnen bieden in Nederland via de zogeheten paspoortregeling.

Bekijk hier een introductievideo over MarketsX: https://youtu.be/A3QEaBkWM4I Ga direct naar MarketsX Voor welk type trader is MarketsX geschikt? Omdat er in de meeste effecten met minimale exposure kan worden gehandeld, hebt u niet per se een groot startkapitaal nodig (de minimale initiële storting is USD 100, ongeveer EUR 84 op dit moment). Dit maakt het platform (MarketsX) zeer geschikt voor traders die kennis willen maken met hefboomproducten in de vorm van CFD’s. Een rekening kan worden geopend in EUR en andere valuta’s. Op zowel de website van Markets.com’s als het webplatform is het mogelijk om de taal op Nederlands in te stellen. Dit verschilt van sommige van de andere buitenlandse brokers, al worden er geleidelijk steeds meer platformen en websites aangeboden in het Nederlands. De nieuwsfeed en bepaalde documenten als het Investment Services Agreement (de algemene voorwaarden) zijn echter niet vertaald. Als Europese broker beschermt Safecap u tegen negatief saldo. Dit betekent dat u als klant nooit meer kunt verliezen dan het geld dat u op uw rekening hebt gestort. Dat is zeker een geruststellende gedachte, vooral voor beginnende traders. U kunt een onbeperkt aantal gratis demo-rekeningen openen, waar u zowel het MarketsX-platform als het bijbehorende mobiele platform kunt uitproberen. Bij het testen van uw rekening kunt u uitleg krijgen over veel van de verschillende functies. Ook kunt u op elk moment op de chatfunctie klikken om contact op te nemen met een medewerker van Markets, die normaal gesproken in het Engels al uw vragen kan beantwoorden. Naast de mogelijkheid om instrumenten met leverage te verhandelen, kunt u via MarketsI ook in ruim 1.000 grote Amerikaanse en Europese aandelen en ETF’s handelen. Ook langetermijnbeleggers kunnen dus profiteren van de uitgebreide functies van dit handelsplatform. Over beleggen op lange termijn kunt u later in dit artikel meer lezen.

Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere

Zo opent u een rekening bij Markets en schakelt u tussen platform I en X https://youtu.be/gjeNLuQeA1I Open een rekening bij Markets Ontwerp en platform Markets.com wordt aangeboden via twee webgebaseerde platforms en mobiele apps voor iOS en Android. Wanneer u inlogt via de website van Markets.com, krijgt u via de My Portal-module toegang tot uw verschillende rekeningen voor MarketsX (CFD-handel), MarketsI (aandelenhandel), MT4 en MT5, evenals de Investment Strategy Builder-rekening (zie bovenstaande video over het openen van een rekening en het wisselen tussen de verschillende platformen) Als u een demo-rekening hebt aangemaakt, kunt u deze hier ook vinden. In de My Portal-module maakt u eveneens geld over naar Markets en intern tussen uw rekeningen.

Het webplatform van MarketsX Zoals eerder vermeld hebt u de mogelijkheid om het webplatform in te stellen op een taal naar keuze, inclusief Nederlands. Niet alle woorden en begrippen zijn echter even goed vertaald. De term ‘Free margin’ is bijvoorbeeld ‘Gratis marge’ geworden (marge verwijst naar hoeveel geld u moet inleggen om met leverage te handelen). Gelukkig kunt u de taal op elk moment weer wijzigen naar het Engels om misverstanden te voorkomen. Rechtsboven in het platform kunt u kiezen tussen een geavanceerde en een eenvoudige layout. Kiest u voor de geavanceerde versie, dan krijgt u direct toegang tot een schat aan handelsinformatie, nieuws en weergaven van real-time spreads. Wij kunnen dit zeker aanbevelen.

Schermafbeelding van de geavanceerde layout van het MarketsX-platform. Het is ook mogelijk om een eenvoudigere layout te gebruiken.

Het platform is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk vormgegeven. U kunt kiezen tussen een zwarte en witte achtergrond. Het is niet mogelijk om veel te veranderen in de relatief vaststaande setup, al kunt u de grafiekweergave en de menu’s aan de linkerkant van het scherm vergroten en verkleinen. Indien gewenst kunt u onder het pictogram Instellingen en Platformfuncties aan de rechterkant van het scherm de eenvoudige layout selecteren. Hier kunt u ook de achtergrondkleur en andere instellingen aanpassen. Op veel plaatsen op het platform kunt u klikken op een vraagteken om meer uitleg te krijgen over bepaalde functies van het platform als u ergens over twijfelt. Rechtsboven staat uw rekeninginformatie, zoals uw saldo, gerealiseerde winst of verlies, uitstaande marge en meer. U kunt precies instellen welke informatie u wilt zien. Het is niet mogelijk om uw totale exposure te zien, maar dit is op de meeste handelsplatformen het geval. Linksboven in beeld vindt u de zoekfunctie, waarmee u snel en effectief bekende instrumenten kunt opzoeken. Als u een bepaald instrument nauwgezet wilt volgen, kunt u de kleine ster achter de naam ervan aanklikken. Het instrument wordt dan daaronder toegevoegd aan uw persoonlijke favorietenlijst. De instrumenten die u aanklikt, worden automatisch weergegeven in de grafiek aan de rechterkant van het scherm. Linksonder in het scherm staan knoppen voor openstaande posities en orders. Verder onderaan de pagina kunt u op verschillende soorten activa klikken, waaronder aandelenindices, valutaparen, afzonderlijke aandelen en meer.

Onder de afzonderlijke instrumenten vindt u relevante informatie zoals de financieringskosten, margevereisten, belangrijke kengetallen die van toepassing kunnen zijn op het betreffende instrument en meer.

Wanneer u op een bepaald instrument klikt, wordt deze informatie direct in de grafiek op het scherm getoond. Boven de grafieken staan koop- en verkoopknoppen. Door hierop te klikken, opent u een transactievenster. Hier gaan we later in dit artikel uitgebreider op in. Voor elk instrument is er een uitgebreide informatiepagina. Waarschijnlijk het belangrijkste is de grafiekmodule (diagram), die onmiddellijk wordt weergegeven. Daarna volgen de belangrijkste statistieken en gegevens over het instrument, waaronder de margevereisten, aankomende gebeurtenissen, openstaande posities en orders en meer. De grafiekmodule MarketsX onderscheidt zich met het weergeven van grafieken, onder andere dankzij zwevende prijsgrafieken en koersinformatie. Het instrument dat wordt getoond is altijd het instrument waarop u in het overzicht links op het scherm voor het laatst hebt geklikt. In de grafiek worden ook uw openstaande posities en ongerealiseerde winst en verlies weergegeven. Vooral laatstgenoemde functie is bijzonder handig. Door op het kruisje naast een open positie te klikken, kunt u een positie snel geheel of gedeeltelijk sluiten. Als u in plaats daarvan op het veld klikt dat uw ongerealiseerde winst of verlies toont, kunt u het niveau van uw stop-loss en take-profit aanpassen. Het is onder andere mogelijk om voor elk instrument de prijsgrafiek met candlesticks weer te geven, de koers tot vijf jaar terug te bekijken, het volume in te zien (althans, het volume dat op Markets werd verhandeld) en meer dan 70 verschillende technische indicatoren op het instrument toe te passen. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld steun- en weerstandslijnen en trendkanalen in te tekenen of Fibonacci retracements toe te passen op de afzonderlijke instrumenten die u wilt zien. U kunt tot acht grafieken tegelijk in hetzelfde scherm weergeven door op het pictogram ‘Meer grafieken’ bovenaan het scherm te klikken. Dit werkt het beste op grotere monitoren. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om de grafiek uit het scherm te slepen als u meerdere schermen gebruikt. Als u grafieken op meerdere monitoren wilt weergeven, moet u de webtrader openen in verschillende browsers. Dit is echter geen enkel probleem. U kunt dan ook een groot aantal grafieken tegelijkertijd geopend hebben. Al met al zijn we onder de indruk van hoe de grafiekmodule werkt op het platform van MarketsX. https://youtu.be/RGkc6E5GDdc   Alarmen Het is ook mogelijk om verschillende alerts (waarschuwingen) voor de prijs in te stellen door te klikken op het pictogram Trading Tools, rechtsboven in de MarketsX-webtrader. De alarmen kunnen voor afzonderlijke activa worden ingesteld op specifieke prijsniveaus, percentuele prijsschommelingen, wijzigingen in de aanbevelingen van deskundigen en meer. U kunt zoveel alarmen instellen als u wilt, en per e-mail of pushbericht rechtstreeks in de mobiele app of de webtrader op de hoogte worden gehouden.

Het plaatsen van orders in de DAX, die bij Markets de DE30 wordt genoemd.

Handelen en het plaatsen van orders Handelen en het plaatsen van orders gaat het snelst door te klikken op de koop- of verkoopknop van de afzonderlijke instrumenten in het koersoverzicht linksboven, waarna er een venster voor het uitvoeren van transacties wordt geopend. Zie ook bovenstaande afbeelding. Als u op de kleine pijl linksboven in het transactievenster klikt, worden de transactievoorwaarden voor het instrument getoond. Hier kunt u nuttige aanvullende informatie vinden, zoals het minimale handelsvolume, margevereisten, financieringskosten, de roll-over-datum en meer. Markets werkt met drie soorten orders of transacties: market, limit en stop-loss. Bij een market order wordt de transactie onmiddellijk uitgevoerd tegen de best beschikbare prijs. Tegelijkertijd kunt u ook een stop-loss en take-profit instellen op verschillende prijsniveaus. Voor elk koersniveau wordt berekend wat de nettowinst ongeveer zal zijn, omgerekend naar de denominatievaluta. Dit is een hele elegante functie. Bij het plaatsen van de order wordt uw totale exposure (‘Waarde’) en de margevereiste omgerekend naar uw denominatievaluta, bijvoorbeeld euro. Hierdoor kunt u eenvoudig het overzicht bewaren. Als het ordertype limit (entry limit) is geselecteerd, dan kunt u een lopende order invoeren tegen een vastgezette prijs die beter kan zijn dan de huidige marktprijs. Met andere woorden, een lagere prijs als u wilt kopen (long wilt gaan) en een hogere prijs als u wilt verkopen (short wilt gaan). Kiest u het ordertype stop (entry stop), dan kunt u een afwachtende order invoeren op een prijs die nadeliger is dan de huidige koers. Dat wil zeggen, een hogere prijs dan de huidige marktprijs als u wilt kopen (long wilt gaan) en een lagere prijs als u wilt verkopen (short wilt gaan). Een entry stop-kooporder kan bijvoorbeeld worden gebruikt als u eerst een bepaalde stijging van de prijs wilt zien voordat u een positie wilt openen. Uw openstaande orders zijn, zolang ze actief blijven, te zien door op de module Orders te klikken aan de linkerkant van het scherm. Nadat u op de module heeft geklikt, kunt u op X klikken om bijvoorbeeld een order te annuleren of de limietprijs aan te passen. Openstaande orders worden ook getoond in de grafiek voor het desbetreffende instrument. Het plaatsen van orders zelf werkt over het algemeen goed en verloopt intuïtief. U kunt geopende posities zonder veel moeite sluiten of aanpassen, wat natuurlijk belangrijk is als de marktomstandigheden plotseling veranderen. Gewone aandelenhandel (MarketsI) MarketsI biedt via een apart handelsplatform en rekening, die onder andere kan worden geopend in EUR, USD of GBP, de mogelijkheid om rechtstreeks en zonder leverage te handelen in duizenden verschillende aandelen en ETF’s wereldwijd. U wordt dus direct eigenaar van de individuele aandelen, in tegenstelling tot bij een CFD. In dat geval bezit u namelijk niet het onderliggende effect, maar hebt u enkel het recht op het ontvangen of betalen van een waarde die overeenkomst met de prijs van dit effect. De grafiekmodule werkt uitstekend en heeft ongeveer dezelfde functies als de grafiekmodule van het MarketsX-platform.  MarketsI is echter een heel ander platform dan MarketsX. Hieronder ziet u een schermafbeelding van het handelsplatform in het Nederlands. Lees hier meer over hoe gewone aandelenhandel werkt.

Bovenstaande afbeelding toont het MarketsI-handelsplatform, waarop u een breed scala van individuele aandelen en ETF’s kunt verhandelen.

Investment Strategy Builder-rekening Markets heeft onlangs een bijzondere functie gelanceerd waarmee u eenvoudig uw eigen investeringsstrategie kunt vaststellen. U kunt hier verschillende parameters selecteren, waarna het systeem verschillende suggesties zal doen op basis van de strategie die u hebt gekozen. U kunt onder andere effecten filteren op indices, sectoren, marktwaarde of het dagelijkse handelsvolume. Ook kunt u aandelen selecteren op basis van verschillende signalen, bijvoorbeeld indicatoren uit de technische analyse, fundamentele ontwikkelingen, insider-informatie en meer. Bovendien kunt u de gekozen strategie eenvoudig en op een duidelijke manier backtesten, zodat u kunt zien hoe effectief uw strategie geweest zou zijn. De aandelen die door de strategie worden voorgesteld, worden aangeboden als CFD’s zonder leverage. U hoeft daarom geen financieringskosten te betalen als u een positie langdurig aanhoudt. Lees hier meer over de Investment Strategy Builder-rekening. De rekening en de investeringsmogelijkheden zijn nog in ontwikkeling, en zullen geleidelijk worden verbeterd en uitgebreid.

Hierboven ziet u een schermafbeelding van de mobiele iPhone-app.

Mobiele app van MarketsX Het MarketsX-platform wordt aangeboden als mobiele app voor zowel Android als iOS. Het is een simpele, duidelijke en gebruiksvriendelijke app die alle noodzakelijke basisfuncties biedt. Behalve traden, krijgt u met de app eveneens toegang tot koersinformatie, eenvoudige grafieken, prijsalarmen, klantenservice en functies voor het storten en opnemen van geld. Daarnaast kunt u geld overboeken tussen uw rekeningen en uw stortingsgeschiedenis bekijken. U kunt eenvoudig en snel tussen de relevante menu’s navigeren en transacties uitvoeren. Ook kunt u kiezen tussen een zwarte of witte achtergrond. Al met al vinden we de app een nuttige aanvulling op de webtrader, zeker als u bijvoorbeeld onderweg bent.

Markten en producten Markets.com biedt via het MarketsX-platform CFD’s aan voor meer dan 2.000 verschillende producten verdeeld over aandelenindices, grondstoffen, ETF’s (passieve indexfondsen), individuele aandelen, valutaparen, cryptocurrency’s en diverse obligaties. Onderstaande tabel toont onder andere de spread, minimale exposure, margevereisten en leverage voor de gekozen producten. Het is belangrijk om op te merken dat als u handelt in CFD’s, u gebruik maakt van leverage. Dit betekent dat u als u met een bepaalde exposure wilt handelen, slechts een deel daarvan hoeft in te leggen als zekerheid. Deze zekerheid wordt de margevereiste genoemd is afhankelijk van in welk instrument u wilt handelen. De margevereisten en dus de leverage voor individuele producten kunt u zien in onderstaande tabel. Hier leest u meer over wat handelen in CFD’s inhoudt. U kunt bijvoorbeeld 20 keer leverage gebruiken op de Amerikaanse Dow Jones-index, terwijl individuele aandelen doorgaans met 5 keer leverage kunnen worden verhandeld. CFD’s zijn juist vanwege leverage niet voor iedereen geschikt. Het wordt sterk aanbevolen om u goed in te lezen in dit product voordat u er actief mee gaat handelen.   Hier vindt u een overzicht van alle aangeboden instrumenten, minimale spreads, leverage en meer: https://www.markets.com/da/cfds#Shares

Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere

Aandelenindex Het is mogelijk om in zowel grote als kleine indices uit meer dan twintig landen te handelen. Voor grotere indices zoals de drie grote Amerikaanse beurzen en de Duitse DAX is de margevereiste doorgaans 5 procent, waardoor u met 20 keer leverage kunt handelen. Voor kleinere indices is deze vaak 10 procent, wat overeenkomst met 10 keer leverage. Wanneer u in indices handelt moet u doorgaans ten minste één lot of één contract kopen of verkopen. Voor bepaalde grotere aandelenindices, zoals de Dow Jones, S&P 500, Nasdaq 100, DAX en de FTSE 100, is het echter mogelijk om in kleinere fracties vanaf 0,1 lot/contract te handelen. In het geval van een aandelenindex is de prijs van één contract gelijk aan de nominale waarde van de index. Op dit moment betekent dit een minimale exposure in de DAX (Germany 30) van 0,1 keer ongeveer € 12.600, oftewel € 1.260. De S&P 500 (USA 500) kan worden verhandeld met een minimale exposure van 0,1 * $ 3.300 = $ 330.  Zie voor meer voorbeelden de bovenstaande tabel. U kunt de belangrijkste indices over het algemeen op alle weekdagen dag en nacht verhandelen. Wilt u handelen met kleinere bedragen, bijvoorbeeld met zo min mogelijk exposure, dan moet u of de indices verhandelen die in lage coupures worden aangeboden of, indien mogelijk, de indices die in fractionele contracten worden aangeboden. Handelt u in één DAX-contract, dan is de waarde hiervan ongeveer € 12.600. Bij een margevereiste van 5 procent dient u daarom minimaal € 630 aan eigen vermogen in te leggen. De DAX kan in fracties van 0,1 worden verhandeld, wat inhoudt dat u een positie kunt openen met een minimale exposure van ongeveer € 1.260 of een marge van circa € 63. Naast de vereiste marge moet u er natuurlijk ook voor zorgen dat het saldo op uw rekening de prijsbewegingen kan opvangen die zich voordoen als de prijs in tegenovergestelde richting van uw positie beweegt. Dit is de onderhoudsmarge die het handelsplatform vereist om te voorkomen dat uw positie gedwongen moet worden gesloten. Bovenstaande tabel toont een overzicht van minimale marges. De financieringskosten voor het ‘s nachts aanhouden van posities bedragen meestal ongeveer 2,5 tot 3 procent per jaar, afhankelijk van de onderliggende valuta. De minimale spread voor de DAX is op 0,8 vastgesteld, wat momenteel het meest gunstige aanbod is. De Dow Jones kan tegen een spread van 1,5 worden verhandeld; de S&P 500 tegen een spread van 0,4 en de Nasdaq 100 (Tech 100) tegen een spread van 0,9.   Individuele aandelen Als u individuele aandelen wilt verhandelen met CFD’s, biedt Markets.com daarvoor meer dan 2.000 geselecteerde aandelen zonder extra kosten aan. Ook hoeft u niet te betalen voor real-time koersinformatie. Naast aandelen van de belangrijkste internationale markten, kunt u ook in een uitgebreid aanbod van Europese en Nederlandse effecten handelen. Ook kunt u uit diverse Chinese aandelen kiezen die zijn genoteerd aan de Hong Kong Stock Exchange. U kunt aandelen per stuk verhandelen, waardoor het platform bijzonder geschikt is voor traders die de voorkeur geven aan een lage exposure. De margevereiste voor aandelen is doorgaans 20 procent, wat overeenkomt met 5 keer leverage. De financieringskosten voor het ‘s nachts aanhouden van aandelencontracten bedragen meestal ongeveer 2,5 tot 3 procent per jaar, afhankelijk van de onderliggende valuta. Stel dat u één aandeel Apple verhandelt. Op een willekeurig moment berekende Markets een bid-ask-prijs voor dit aandeel van respectievelijk 111,63 en 111,7 of, met andere woorden, een spread van $ 0,07 of ongeveer 0,06 procent. Ter vergelijking: als u rechtstreeks op de Amerikaanse beurs had gehandeld, bedroeg de spread op hetzelfde moment circa $ 0,01 tot $ 0,02 of ongeveer 0,01 tot 0,02 procent. De spread bij Markets.com is dus iets groter dan als u direct op de beurs had gehandeld in het onderliggende aandeel, maar aan de andere kant betaalt u bij Markets geen commissie. Handelt u met kleinere posities, dan kan het op lange termijn dus goedkoper zijn om bij Markets.com te handelen in plaats van direct op de beurs via een traditionele bank of broker. Tegelijkertijd moet u rekening houden met de leverage van 1:5, wat inhoudt dat u slechts 20 procent van uw gewenste exposure hoeft in te leggen als marge. Houdt u een positie langer dan één dag open, dan kost dit voor Apple op jaarbasis 2,8 procent als u het aandeel hebt gekocht (een long-positie hebt) en 2,3 procent als u het aandeel hebt verkocht (een short-positie hebt).

Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere

Grondstoffen U kunt handelen in vijftien verschillende grondstoffen met 10 keer leverage. Voor goud kunt u gebruik maken van 20 keer leverage. U kunt bijvoorbeeld Amerikaanse olie-futures in tien contracten per keer verhandelen. Dit houdt momenteel een exposure in van ongeveer $ 400, met een bijbehorende margevereiste van $ 40. De minimale spread voor olie bedraagt $ 0,3 en de financieringskosten circa 2 tot 3 procent per jaar. Goud kan met een spread van $ 0,3 worden verhandeld, waarbij de minimale investering één ounce moet zijn. Op dit moment houdt dat een blootstelling in van ongeveer $ 1.900, met een marge van 5 procent. De bijbehorende financieringskosten zijn circa 2,5 procent.   Valutaparen Markets biedt meer dan 50 verschillende valutaparen aan, inclusief alle grote valuta’s en diverse kleine en zogenaamde exotische valuta’s. Op een paar uitzonderingen na kunt u in principe dag en nacht in deze valutaparen handelen. De minimale spread van de EURUSD is 0,5 pips. De margevereiste voor de belangrijkste valutaparen is 3,333 procent of, met andere woorden, een factor 30. Voor kleinere valuta is de margevereiste 5 procent, wat overeenkomst met een leverage van 1:20. De minimale exposure is 1.000 basiseenheden, bijvoorbeeld USD 1.000 bij het handelen in het EURUSD-valutapaar. Voor de meeste valutaparen hoeft u dus weinig marge in te leggen. Voor EURUSD houdt dit een exposure in van € 1.000 met een bijbehorende margevereiste van € 33.   Cryptocurrency’s Het is doorgaans mogelijk om verschillende grotere cryptocurrency’s te verhandelen met een leverage van 2, al kunt u voor Bitcoin geen gebruik maken van een hefboom. Alle cryptocurrency’s worden verhandeld als CFD-contracten. U hoeft dus geen eigen wallet te hebben. Dit betekent dat er geen risico is dat uw crypto wordt gehackt of op een andere manier verloren kan gaan (behalve natuurlijk door prijsschommelingen). Voor Bitcoin bedraagt de margevereiste 100 procent. U kunt tot 0,01 bitcoins per keer verhandelen, wat momenteel een exposure van € 80 inhoudt. De spread bedraagt voor Bitcoin ​​doorgaans 0,8 procent of 86 punten. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van bitcoins, moet u voor het instrument BTCUSD Spot kiezen. Zo voorkomt u dat het contract net als een Bitcoin-future wordt doorgerold na de vervaldatum Omdat u bij de handel in Bitcoin geen leverage kunt gebruuken, worden er ook geen financieringskosten in rekening gebracht voor het aanhouden van een positie. Voor andere cryptocurrency’s zoals Ethereum, Dash, Litecoin en Ripple is de margevereiste 50 procent. Dit houdt een leverage van 1:2 in. Per cryptocurrency kunt u 0,01 eenheden verhandelen. Voor Ethereum staat dit momenteel gelijk aan een minimale exposure van ongeveer € 3 en een margevereiste van € 1,50. Houdt u een positie langer dan één dag aan, dan worden er voor bepaalde cryptocurrency’s relatief hoge financieringskosten gerekend. Dit maakt het aanhouden van posities op lange termijn dan ook onaantrekkelijk. U kunt 24 uur per dag en 7 dagen per week in cryptocurrency handelen.

Blends Markets heeft een groot aantal thematische CFD-producten gelanceerd, de zogenaamde blends. Door het kopen van deze producten kunt u blootstelling creëren aan complete sectoren of fondsen, bijvoorbeeld op het gebied van social media, Amerikaanse techbedrijven, e-commerce, Warren Buffet, cannabis, winnaars en verliezers van de handelsoorlog en ga zo maar door. Eerder dit jaar was het mogelijk om een Biden2020- en Trump2020-blend te kiezen, gebaseerd op wie naar verwachting de Amerikaanse presidentsverkiezingen zou winnen. U kunt hier meer over lezen in ons artikel over de Biden2020-blend. Individuele blends of fondsen kunnen met een leverage van 1:5 worden verhandeld. De nominale waarde van elk contract is gering, waardoor u met minimale exposure kunt handelen. Per afzonderlijke blend kunt u zien wat uw exposure is, uit welke instrumenten de blend bestaat en hoe de blend in het verleden heeft gepresteerd. Houdt u een blend langer dan één dag vast, dan bedragen uw financieringskosten jaarlijks ongeveer 2 tot 3 procent. In dit artikel kunt u meer lezen over bijvoorbeeld de social media-blend.  

Handelsinstrumenten Markets biedt een breed scala aan kosteloze handelsinstrumenten aan waarmee u een vinger aan de pols van de markt kunt krijgen en interessante beleggingsdoelen kunt selecteren. Deze instrumenten kunt u openen vanuit de webtrader door op het pictogram met negen stippen te klikken (gemarkeerd met een rode cirkel op bovenstaande afbeelding). Onder het kopje Fundamental ziet u bijvoorbeeld een gedetailleerd overzicht van belangrijke aanstaande gebeurtenissen (Events), achtergrondinformatie en relevante nieuwsberichten van onder meer Dow Jones Newswire. In het gedeelte Koersalarmen kunt u nieuwe alarmen aanmaken, bijvoorbeeld voor de prijsontwikkeling van een bepaald instrument, en een uitgebreid overzicht bekijken van de alarmen die u hebt ingesteld. Onder het kopje Sentiment vindt u insider-informatie voor verschillende aandelen. Sommige beleggers beschouwen dit als belangrijke input voor het nemen van beslissingen. U kunt ook de handelsaanbevelingen van verschillende analisten en de analyses van diverse financiële bloggers lezen. Daarnaast ziet u welke posities bepaalde hedgefondsen hebben ingenomen in geselecteerde aandelen en of zij onlangs aandelen hebben gekocht of verkocht. Tevens krijgt u toegang tot het uitgebreide Kenniscentrum, dat onder meer bestaat uit XRay, de eigen nieuwsservice van Markets die de hele week live-uitzendingen aanbiedt over de toestand van de markt. De uitzendingen bevatten dagelijkse updates over belangrijke bedrijfscijfers, forex, macro-economisch nieuws en meer. Op de slimme kalender, zie onderstaande afbeelding, ziet u wanneer er live wordt uitgezonden. U kunt u eenvoudig hierop abonneren en de uitzendingen bekijken. Tijdens de live-uitzendingen kunt u ook vragen stellen aan de verschillende hosts en experts. Als u de geavanceerde layout van het handelsplatform hebt geselecteerd, ziet u aan de linkerkant van het scherm onder andere het nieuws, kerncijfers en meer. U kunt precies selecteren wat er moet worden getoond. In het Kenniscentrum vindt u ook video’s over technische analyse, het gebruik van handelsinstrumenten en meer. Het is een uitstekende bron van informatie die u om meer te leren over trading. Al met al moet word gezegd dat Markets toegang biedt tot een aantal behoorlijk veelzijdige handelsinstrumenten. U zult waarschijnlijk niet alle tools gebruiken, maar de mogelijkheid is er en het is makkelijk om uw weg door de verschillende instrumenten te vinden.

De eigen streamingdienst van Markets, XRay, zendt elke werkdag het belangrijkste nieuws op de markt uit. Zo blijft u op de hoogte van wat er over de hele wereld gebeurt. De programma’s worden voornamelijk gepresenteerd door de eigen analisten van Markets en uitgenodigde gasten.

Gedwongen sluiting van CFD-posities Als het saldo van iemands rekening onder 50 procent van de margevereiste daalt, zal het handelsplatform automatisch een of meer posities sluiten om het risico op verdere verliezen te beperken. Meer informatie hierover staat onder ‘Fondsenbeheer’ op de hoofdpagina van de trader en in de mobiele app. Dit komt door de zogenaamde ‘margin close out rule’ en is een gevolg van de regels die Europese toezichthouders hebben vastgesteld om particuliere beleggers te beschermen tegen buitensporige verliezen.

Prijzen Zoals u in bovenstaande tabel kunt zien, biedt Markets.com over het algemeen lage minimumspreads aan voor het verhandelen van CFD-producten. Houdt u uw posities langer dan één dag open, dan bedragen de financieringskosten doorgaans 2 tot 3 procent per jaar afhankelijk van het producttype. Valutaparen, aandelen en indices hebben doorgaans iets lagere kosten, terwijl er voor cryptocurrency’s hogere kosten worden gerekend. De specifieke rentekosten per instrument kunt u terugvinden onder het tabblad Belangrijke statistieken. Het vermelde rentepercentage is per dag. Wilt u het jaarlijkse rentepercentage weten, dan moet u het met 365 vermenigvuldigen. Voor de handel in CFD’s voor individuele aandelen worden er geen transactiekosten in rekening gebracht, enkel de spread. Zoals eerder vermeld is die iets hoger dan direct op de beurs. Dit wordt deels gecompenseerd door de mogelijkheid om zeer kleine posities aan te houden. Handels u in een andere valuta dan de valuta van uw rekening, dan betaalt u een wisselkoersopslag van 0,3 procent bovenop het resultaat van de transactie en de marge-instelling. De wisselkoersopslag voor transacties kan worden voorkomen door een rekening aan te maken in de valuta waarin u wilt handelen. U kunt de desbetreffende rekeningen openen door contact op te nemen met de klantenservice en hierom te vragen. Wanneer u een nieuwe rekening aanmaakt om via MarketsI in aandelen te handelen, betaalt u de eerste drie maanden geen kosten. Na deze periode zullen er kosten in rekening worden gebracht, zoals u kunt lezen op de websites van Markets. Als u gedurende een periode van 90 dagen niet actief handelt of geld op uw rekening stort, wordt er een inactiviteitsvergoeding van $ 10 per maand in rekening gebracht.

Belangrijk om te weten is dat de handel in CFD's, inclusief CFD's voor individuele aandelen, vanuit belastingperspectief wordt beschouwd als handel in financiële contracten en er daarom een vermogensrendementsheffing van toepassing is. Dit brengt ook bepaalde beperkingen met zich mee met als het gaat om het verrekenen van eventuele verliezen. U kunt hier meer lezen over de belastingtechnische gevolgen van handelen in CFD's (link naar CFD-artikel).
Belangrijk om te weten is dat de handel in CFD’s, inclusief CFD’s voor individuele aandelen, vanuit belastingperspectief wordt beschouwd als handel in financiële contracten en er daarom een vermogensrendementsheffing van toepassing is. Dit brengt ook bepaalde beperkingen met zich mee met als het gaat om het verrekenen van eventuele verliezen. U kunt hier meer lezen over de belastingtechnische gevolgen van handelen in CFD’s.

Belastingaangifte Aangezien Safecap, de eigenaar van Markets.com, een in het buitenland gevestigde broker is die niet aan de Belastingdienst rapporteert, bent u hier zelf verantwoordelijk voor. Uw afzonderlijke transacties hoeft u niet te rapporteren, maar wel de nettowaarde van uw portefeuille aan het einde van het belastingjaar. Gelukkig kunt u rechtsboven in de MarketsX-webtrader onder Rapporten uw rekeningoverzicht (Account Statement) downloaden, waarop uw totale nettoresultaat voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld een kalenderjaar, wordt getoond. Wilt u het nettoresultaat verdelen tussen de verschillende soorten activa, dan kunt u ook ene overzicht van uw gesloten posities per instrument downloaden. Het uittreksel kan worden opgeslagen in webformaat, waarna u bijvoorbeeld in Excel zelf een uitsplitsing kunt maken naar het type activa.. Lees meer over belastingregels en hoe u belastingaangifte doet in onze Belastinggids op daytradingnl.wpengine.com.  

Klantenservice en openen van een account De klantenservice van Markets.com is elke werkdag doorlopend telefonisch bereikbaar. De meeste klantenservicemedewerkers spreken Engels. Ook kunt u eenvoudig contact opnemen met de klantenservice via e-mail en chat. Zowel via e-mail als chat krijgt u snel een reactie. De chat is elke werkdag beschikbaar. De antwoorden op de meeste vragen kunt u vinden in de FAQ van Markets. Aan de slag gaan kan snel en eenvoudig. U kunt direct beginnen met handelen zodra Markets de nodige identificatie- en documentatiestukken heeft ontvangen, zoals een identificatiebewijs en bijvoorbeeld een rekeningafschrift waaruit uw adres en andere informatie over uw financiële positie, achtergrond en kennis van financiële instrumenten blijkt. Als u al een demo-rekening hebt geopend, kunt u hiervandaan eenvoudig een echte rekening openen. Voor het storten van geld rekent Markets.com zelf geen transactiekosten. Geld inboeken kan met een creditcard, bankoverschrijving en alle andere algemeen geaccepteerde betaalmethoden. Mogelijk kunnen er door uw eigne bank of creditcardmaatschappij wel kosten in rekening worden gebracht. Voor bankoverschrijvingen (maar niet bij gebruik van bijvoorbeeld een creditcard) van meer dan $ 2.500 (of het equivalent daarvan in euro) biedt Markets.com aan om eventuele overboekingskosten te dekken. Het is mogelijk om geld in te boeken met een VISA-betaalpas, waarna het direct op uw handelsrekening zal staan. Neem eventueel contact op met uw eigen bank als u er absoluut zeker van wilt zijn dat er geen overschrijvingskosten in rekening worden gebracht. Het is essentieel dat u geld inboekt vanaf een rekening of met een creditcard die op uw eigen naam staat, omdat de overboeking anders wordt geweigerd. Als geld wilt uitboeken, kunt u het direct terug laten storten op uw creditcard, bankrekening of een andere betaalmethode. Bij een creditcard hebt u direct beschikking over het geld, terwijl het verwerken van een bankoverschrijving enkele dagen in beslag kan nemen. Markets.com brengt geen overschrijvingskosten in rekening. Er is een kans dat de ontvangende bank dat wel doet. Houd er rekening mee dat Markets.com het beleid hanteert om geld alleen uit te boeken op de betaalmethode waarmee het in eerste instantie is ingeboekt.

Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere

Veiligheid van uw geld Safecap bewaart het geld van klanten gescheiden van het eigen vermogen van Safecap, in overeenstemming met de financiële verordeningen van de EU en de MiFID-regels voor zogenaamde afgescheiden klantrekeningen. Dit betekent dat deze rekeningen bij een faillissement gescheiden worden gehouden van het eigen vermogen van de broker. Verder garandeert de broker dat u als belegger niet meer kunt riskeren dan het saldo op uw rekening, in overeenstemming met de huidige Europese regels. Bovendien vallen de fondsen van particuliere beleggers onder de wetgeving van Cyprus, een EU-lidstaat. Dit houdt in dat uw saldo in geval van een faillissement van Safecap tot EUR 20.000 wordt gedekt. Aangezien Safecap is onderworpen aan relatief strikte EU-normen met betrekking tot het verlenen van financiële diensten, verschilt het bedrijf niet aanzienlijk van concurrerende brokers op gebied van het bovenstaande.. Sommige EU-landen hanteren echter nog strengere regels voor klantenbescherming, bijvoorbeeld in de vorm van hogere financiële garanties per rekeninghouder.

 

Brokers aan het werk bij Markets.com
Brokers aan het werk bij Markets.com

Conclusie Markets.com is een uitstekende broker, vooral voor traders die een gebruiksvriendelijk handelsplatform zoeken met veel handelsinstrumenten en de mogelijkheid om tegen lage kosten te handelen met weinig exposure. Het grafiekpakket en het grote aanbod van instrumenten maken het platform een ​​plezier om op te handelen. Daarnaast hebt u ook de mogelijkheid om voor de lange termijn te beleggen in gewone aandelen of ETF’s op dit uitstekende en beproefde handelsplatform. Aangezien Safecap, het bedrijf achter Markets.com, een buitenlandse broker is, bent u verplicht om de nettowaarde van uw portefeuille door te geven aan de Belastingdienst. U dient hiervoor de juiste documentatie bij te houden. Gelukkig biedt het platform relatief goede mogelijkheden om deze gegevens te exporteren. Wat spreads betreft doet Markets.com het uitstekend in vergelijking met de concurrentie. Voor de meeste producten worden vrij lage financieringskosten in rekening gebracht en u betaalt bijvoorbeeld geen aparte kosten voor het kopen of verkopen van CFD’s. Om een wisselkoersopslag te voorkomen, kunt u aparte rekeningen openen voor de verschillende valuta’s waarin u wilt handelen. Als beginnende trader profiteert u van extra zekerheid, omdat u weet dat u nooit meer kunt verliezen dan het saldo op uw rekening. U kunt precies zien wanneer uw posities gesloten zullen worden als de markt de verkeerde richting op beweegt. We raden aan om een gratis demo-rekening aan te maken om het platform uit te proberen. Het is hierna heel makkelijk om een ​​echte rekening door de vereiste documentatie te uploaden en de vragenlijst over financiële instrumenten te beantwoorden. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Probeer Markets.com / MarketsX

CFD’s zijn complexe financiële instrumenten en het risico bestaat dat uw geld snel verloren kan gaan als u met te veel leverage handelt. Ruim 73 procent van de particuliere accounts verliest geld met handelen in CFD’s bij deze aanbieder. Overweeg of u voldoende kennis heeft van CFD’s en of u het zich kunt veroorloven om transacties te doen waarbij er een groot risico is dat u uw geld verliest.

Preview van MarketsX.com: Daytrader.nl ontvangt commissie en/of betaling voor advertenties van meerdere handelsplatformen die op deze pagina worden genoemd. Daytrader.nl streeft naar 100 procent objectiviteit, net zoals u van andere gerenommeerde mediabedrijven en adverteerders verwacht. Inkomsten uit advertenties helpen ons om de beste handleidingen en informatie over daytrading aan te kunnen blijven bieden.  

image_pdfimage_print
Del denne artikel

Comments

 • Gerelateerd
 • Nieuw
 • Populair