Handelen in de Dow Jones

De Dow Jones-index, ook wel bekend als de Dow Jones Industrial Average, is een beursindex die bestaat uit verschillende indices die zijn gecreëerd door Charles Dow, tevens oprichter van de Wall Street Journal, een van de meest gerespecteerde financiële kranten ter wereld. De index dateert uit 1885 en is tegenwoordig eigendom van S&P Dow Jones Indices. De index toont de ontwikkeling van meer dan 30 grote bedrijven, al is ‘Industrial’ tegenwoordig meer een erfenis uit het verleden. De bedrijven die deel uitmaken van de Dow Jones zijn namelijk niet meer de traditionele, zware industriegiganten van voorheen. De index bestaat tegenwoordig uit bedrijven zoals Nike, Walt Disney, Coca-Cola en Apple.

Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere
De aandelen kunnen natuurlijk individueel worden verhandeld, zoals de meeste mensen doen, maar als trader kunt u dag en nacht handelen in de hele Dow Jones-index met behulp van futures. We raden u desondanks aan om alleen te handelen als de Amerikaanse aandelenmarkt is geopend tussen 15.30 en 22.00 uur. Buiten deze periode kan de index ook worden verhandeld, al zal de liquiditeit lager zijn. Het kan daarom meer lonen om op die tijden voor een andere index te kiezen. Als u overdag een fulltime baan hebt, kan de Dow Jones of een van de andere Amerikaanse indices een aantrekkelijke markt zijn, omdat de activiteit er in de late namiddag en avonduren (Nederlandse tijd) groot is.

Als u graag in de Dow Jones wilt handelen, kunt u dit bijvoorbeeld doen via het handelsplatform Markets. De index wordt hier ‘US 30’ genoemd. Een eenvoudige strategie voor handelen in de Dow Jones Index is de inside bar-strategie. Deze strategie wordt uitgelegd in de volgende video: https://www.youtube.com/watch?v=1bsX3l8vvnM

image_pdfimage_print
Del denne artikel
Tags:

Comments

  • Gerelateerd
  • Nieuw
  • Populair
Geen gerelateerde posts