Recensie – MetaTrader 4

MetaTrader 4, ook wel MT4 genoemd, is ‘s werelds meestgebruikte handelsplatform. Inmiddels is MetaTrader 5 ook beschikbaar, maar versie 4 is nog altijd erg populair. MetaTrader 4 en MetaTrader 5 zijn softwareprogramma’s, geen brokers. Dit betekent dat u alleen via MetaTrader kunt handelen als u klant bent bij een broker die het delen van gegevens met deze software ondersteunt. Deze gegevens kunnen bijvoorbeeld afkomstig zijn van IG, ETX Capital, Avatrade of een andere provider. Dit betekent ook dat MT4 en MT5 zelf geen spreads, vergoedingen of andere kosten bepalen. Deze worden bepaald door de broker die uw transacties uitvoert. Uw kosten kunnen daarom per aanbieder sterk uiteenlopen. Het gebruik van MT4 en MT5 zelf is kosteloos. U kunt de software bijvoorbeeld downloaden van een broker die MetaTrader ondersteunt. Het slimste is om MetaTrader te downloaden via uw eigen broker, omdat de serverinstelling van het programma dan meestal al correct zijn ingesteld. U kunt bijvoorbeeld een broker zoals MarketsX gebruiken, waar u MetaTrader4 kunt downloaden door een rekening of een demo-rekening te openen. Onderaan dit artikel kunt u een video bekijken over hoe u MT4 instelt voor Markets en MarketsX.

Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere

MetaTrader 4 opent met een overzicht van de markten waarop u het laatst actief bent geweest.
MetaTrader 4 opent met een overzicht van de markten waarop u het laatst actief bent geweest.

MT bestaat sinds 2002 en wordt ontwikkeld door MetaQuotes Software. MT4 werd uitgebracht in 2005 en stelde toen onmiddellijk de norm voor hoe handelsplatformen moesten werken. Tegenwoordig maken veel daytraders gebruik van MT, en de meeste ervaringen met MetaTrader 4 zijn positief. Gebruikersinterface en grafieken MT4 en MT5 komen standaard met een breed scala aan functionaliteiten en indicatoren. De platformen zijn tegelijkertijd open source, waardoor u zelf handelsrobots kunt ontwikkelen en integreren met het systeem. Er zijn grote groepen op het internet die werken aan het ontwikkelen van algoritmes voor MetaTrader: alleen al in Yahoo Groups bestaat er een groep met meer dan 12.000 leden. Het MetaTrader-platform kan op verschillende manieren worden aangepast. Dit betekent dat traders onder andere de vorm, kleur en indicatoren van grafieken naar eigen wens kunnen aanpassen. Het uitgangspunt van het platform is echter gebruiksvriendelijkheid. Het programma opent met de koersgrafiek van de markt die u het laatst hebt bekeken in het midden van het scherm. Links staan ​​de markten en indicatoren, onderaan uw openstaande transacties en bovenaan het scherm kunt u door de vele mogelijkheden van het programma bladeren en eventueel uw eigen snelkoppelingen instellen.

Een klein overzicht van de verschillende strategieën en indicatoren die u kunt kopen voor MetaTrader.
Een klein overzicht van de verschillende strategieën en indicatoren die u kunt kopen voor MetaTrader.

U kunt de taal van het programma wijzigen naar het Nederlands, al is dit alleen van invloed op de navigatie en niet op de functies van MetaTrader zelf. MT4 wordt standaard geleverd met ongeveer 40 van de meest bekende indicatoren, evenals een apart pakket met indicatoren van de beroemde handelaar Bill Willliams (inclusief alligators, fractals en meer). De indicatoren worden binnen een fractie van een seconde geladen in de grafieken, die de hele dag vrijwel in real-time worden bijgehouden door MetaTrader. Hetzelfde geldt voor notaties in de vorm van pijlen, tekst en grafische symbolen. Hier presteren MT4 en MT5 doorgaans veel beter dan de meeste platformen die brokers zelf hebben ontwikkeld.

Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere
Onderaan het scherm van MT staat een overzicht van nieuwsberichten, alarmen, signalen en een aantal populaire boeken, tijdschriften en artikelen voor traders. Hier hebt u ook toegang tot het enorme aanbod van specifieke indicatoren, robots en algoritmen. Dit is waar MetaTrader zich echt van de concurrentie weet te onderscheiden. Lukt het niet om zelf een winnende strategie te ontwikkelen, dan kan het werk van iemand anders u misschien de juiste handvatten bieden. Het ingewikkeldste aspect van MetaTrader is de integratie met uw broker. Hiervoor hebt u de naam van de server van de broker en het juiste wachtwoord nodig. Deze informatie is niet altijd even duidelijk. Het is daarom een goed idee om MetaTrader te downloaden van de website van uw broker als dit mogelijk. De serverinstellingen zijn dan al vooraf ingevuld, waardoor u enkel nog uw gebruikersnaam en wachtwoord hoeft in te vullen. In de volgende video laten we u zien hoe u MT4 kunt koppelen met de broker Markets, ook wel MarketsX genoemd, waarna u via MetaTrader uw transacties kunt uitvoeren. https://youtu.be/w_aQQ60TBM4 Ga hier direct naar het handelsplatform van Markets, waar u MT4 kunt downloaden en met uw trading-account kunt koppelen. Conclusie MetaTrader werkt enkel in combinatie met brokers die ondersteuning bieden voor deze software. Gelukkig is dit eerder regel dan uitzondering. MT4 is vaak veel beter geschikt voor uw trading-doelen dan de platforms die brokers u zelf aanbieden. De mogelijkheid om zelf robots en andere software voor grafieken te ontwikkelen of te kopen, maakt MetaTrader eveneens uniek. Met andere woorden, MT4 en MT5 putten uit de ervaring van duizenden technische analisten over de hele wereld. >>>>>>>>>>>>>>>>>> Download MetaTrader hier gratis

image_pdfimage_print
Del denne artikel

Comments

  • Gerelateerd
  • Nieuw
  • Populair