Wiggen

Net als trendkanalen zijn wiggen belangrijk voor het begrijpen van de ontwikkeling van een markt en deze ook koop- en verkoopsignalen genereren. In onderstaande grafiek ziet u de prijsontwikkeling van het aandeel Yahoo in de periode augustus 2013 tot augustus 2015. De grafiek vormt in de periode na 2013 en het daaropvolgende jaar een wig, die in augustus 2014 wordt doorbroken. Deze doorbraak is gemarkeerd met een pijl in de grafiek. Op dit punt wordt er een koopsignaal afgegeven voor het aandeel.

Wiggen in grafiekanalyse
De prijs van het aandeel Yahoo vormt een wig in de periode tussen oktober 2013 en augustus 2014. Het doorbreken van de wig is een instapsignaal (grafiek en gegevens van Euroinvestor.dk).

In dit geval genereerde de wig dus een koopsignaal, maar in andere situaties kan een wig in neerwaartse richting natuurlijk ook een verkoopsignaal afgeven. Dit is een voorbeeld van hoe wiggen gebruikt kunnen worden voor langetermijntransacties, al passen daytraders deze indicatoren toe op alle mogelijke intervallen. Wiggen kunnen effectief koop- en verkoopsignalen genereren, zeker in combinatie met andere indicatoren.

image_pdfimage_print
Del denne artikel

Comments

  • Gerelateerd
  • Nieuw
  • Populair