Aan de slag met daytrading

Als u met daytrading wilt beginnen, raden we u onder andere aan het boek DAYTRADER te lezen, geschreven door de redacteur van deze pagina. Het boek bevat interviews met enkele van de beste particuliere handelaren van Denemarken en basisprincipes van technische analyse. We raden u aan om deel te nemen aan onze interessante online webinars via daytradingnl.wpengine.com, bijvoorbeeld het handelsexperiment of Kickstart uw daytrading. Het is een goed idee om u goed te oriënteren, veel verschillende boeken te lezen en diverse cursussen uit te proberen. Zo krijgt u een genuanceerd beeld van wat handelen inhoudt.

Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere
Er zijn veel handelsplatformen die zich uitsluitend richten op kortetermijnhandel, maar het is natuurlijk belangrijk om u in te lezen in daytrading voordat u daadwerkelijk met handelen gaat beginnen. Wees u ervan bewust dat handelen altijd risico’s met zich meebrengt. Handel NOOIT met geld dat u niet kunt veroorloven te verliezen. De volgende tekst is gericht op Markets.com, een handelsplatformen voor daytrading: Markets.com wordt gebruikt door veel professionele handelaren en is een voor de hand liggende keuze als u zich aan kortetermijnhandel wilt wagen. Op Markets.com kunt u handelen op duizenden verschillende markten, in alle grote Nederlandse aandelen, wereldwijde indices en grondstoffen zoals goud, olie, en meer. Ook kunt u op Markets.com niet alleen geld verdienen als de markt stijgt, maar ook als deze daalt door ‘short’ te gaan. 1. Ga naar Markets.com en vul uw e-mailadres en uw gewenste wachtwoord in. Klik vervolgens op de knop ‘Begin met handelen’. U heeft nu uw account aangemaakt. Vul uw gegevens in zoals uw naam en telefoonnummer. U moet ook een identificatiebewijs uploaden, zodat uw account kan worden goedgekeurd door het handelsplatform. 2. Stort geld op uw nieuwe account door op ‘Mijn account’ rechtsboven in het scherm te klikken en vervolgens naar ‘Geld storten’ te gaan. Stort alleen het bedrag waarmee u wilt handelen, bijvoorbeeld 250 euro. 3. In uw handelsvenster ziet u links een lijst met alle producten waarop u kunt speculeren. Elke ‘+’ kan worden uitgevouwen om nog meer markten te tonen.   Het kan een beetje verwarrend zijn om uw weg te vinden in de vele namen van aandelen en indices die Markets.com aanbiedt. Als u twijfelt, kunt u altijd het zoekvak linksboven gebruiken. Hieronder staat een klein overzicht van veelvoorkomende namen. DAX = ‘Germany 30’ FTSE = ‘UK 100’ Dow Jones = ‘USA 30’ S&P 500 = ‘USA 500’ [table “20” not found /]
Grote Nederlandse en buitenlandse aandelen zijn het makkelijkst te vinden door de naam van het bedrijf te typen in het zoekveld. Of klik op ‘Aandelen’ links in het menu. 5. U kunt bijvoorbeeld goud vinden door ‘gold’ in te vullen in het zoekveld. Er verschijnt dan een scherm met goudcontracten in beeld, evenals een grafiek van de goudprijs. 6. U kunt de grafiek vergroten door op het kleine pictogram te klikken in de rechterbovenhoek van het grafiekvenster. Daar kunt u kiezen of u de prijs in een daggrafiek of een minuutgrafiek wilt zien. Over het algemeen zal een daytrader grafieken van vijf minuten of twee minuten selecteren.   7. Doe uw eerste transactie door op ‘Verkopen’ of ‘Kopen’ te klikken. Kies ‘Verkopen’ als u denkt dat de goudprijs binnen enkele minuten zal dalen. Kies ‘Kopen’ als u denkt dat de prijs zal stijgen. Bepaal de grootte van uw positie onder ‘Aantal’. We raden u aan om deze in het begin zo klein mogelijk te houden. Zo voorkomt u dat u meteen teveel risico neemt. Klik daarna op ‘Order plaatsen’.   8. U heeft nu gespeculeerd op de prijs van goud. Op de grafiek wordt deze transactie nu aangegeven met een horizontale lijn. Hier kunt u zien of u in de plus of in de min staat. Door op het kruisje te klikken, kunt u uw positie onmiddellijk sluiten. 9. Gelukt! U heeft nu uw eerste investering in goud gedaan. 10. Wanneer u grotere orders wilt plaatsen, is het verstandig om voor ‘Stop Loss’ en ‘Take Profit’ te kiezen. Dit betekent dat u van tevoren bepaalt wanneer uw positie automatisch zal worden gesloten. Op deze manier loopt u niet het risico meer te verliezen dan u kunt veroorloven. Dit kunt u doen in het venster dat in beeld verschijnt wanneer u een transactie wilt openen. Hier kunt u de grootte van uw positie bepalen voordat u de transactie doet en een ‘Stop Loss’ en ‘Take Profit’ plaatsen. U kunt ook de ‘Stop Loss’ en ‘Take Profit’ aanpassen van een openstaande positie. Dit doet u door naar uw open positie te gaan en op ‘Bewerken’ te klikken. 11. U bent al goed bezig als daytrader. Onthoud altijd dat u niet meer moet investeren dan u kunt veroorloven te verliezen. Lees ook de beoordeling van Markets.com en de vele mogelijkheden die dit handelsplatform biedt. Zodra u zich op het handelsplatform bevindt, kunt u beginnen met handelen op alle markten. We raden u echter aan om dit artikel eerst te lezen.
Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere
https://youtu.be/Wo_4s_q549E

image_pdfimage_print
Del denne artikel

Comments

  • Gerelateerd
  • Nieuw
  • Populair