Profiteer van ‘valse’ uitbraken van de goudprijs

Deze strategie is gebaseerd op de verwachting dat de prijs van goud vaak snel omhoog of omlaag beweegt, waarna de prijs na enkele minuten of maximaal 1-2 uur weer terugkeert naar het oorspronkelijke niveau. We hebben deze strategie een ‘fake move’ genoemd, omdat deze bewegingen in de goudprijs als ‘vals’ kunnen worden beschouwd. Na korte tijd is de prijs namelijk weer terug op het oude niveau. Door de goudprijs op een 1-minuutgrafiek te bekijken, wordt duidelijk dat deze korte bewegingen (omhoog of omlaag) minstens twee of drie keer per dag plaatsvinden. Het idee achter de strategie is om te profiteren van deze ‘valse bewegingen’ door het goud in tegenovergestelde richting te kopen of verkopen als deze snelle beweging voorbij is.

Typische 'valse beweging' in de goudprijs. De prijs daalt snel, waarna de daling weer volledig wordt teruggewonnen. De strategie is gericht erop gericht om te profiteren van dergelijke bewegingen.
Typische ‘fake move’ van de goudprijs. De prijs daalt snel, waarna de daling weer wordt teruggewonnen. Deze strategie heeft tot doel hiervan te profiteren.

Om te spreken van een ‘fake move’ waarop kan worden gehandeld, moet aan een aantal vooraf gedefinieerde parameters worden voldaan.  Hieronder staan een aantal parameters waarvan is aangetoond dat deze winst kunnen opleveren tijdens verschillende handelsintervallen. Wees u ervan bewust dat de markt constant in beweging is en deze parameters daarom vaak moeten worden aangepast.

Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere
Entry (invoer): 45-55% van de gehele beweging Target (doel): 100-110% van de beweging Stop:  1 tic boven/onder de beweging De grootte van de fake move (minimum): 3 point De grootte van de fake move (maximum): 12 points Duur van de gehele fake move: Ten hoogste 110 minuten prijsbewegingen voorafgaand aan de fake move: Kijk 110 minuten terug De prijsbewegingen voorafgaand aan de fake move mogen niet groter zijn dan: 10% van de beweging van de fake move. Sluit de transactie als het doel niet wordt bereikt na: 120 minuten. Verhandeld in de periode: 09:00-13:30, Nederlandse tijd. fake moves Het bovenstaande toont een typische opzet van een mogelijke ‘fake move’ van de goudprijs. In bovenstaande grafiek staat geen prijs, maar de beweging is ongeveer 6 punten. Om de transactie te openen, moet de prijs dalen tot onder 50% van de totale beweging. De strategie werkt het beste als u zich niet midden in een duidelijke trend bevindt, waarin de prijs gedurende meerdere dagen sterk stijgt of daalt. Onderstaande video geeft een gedetailleerde uitleg over deze ‘fake move’-strategie voor goud. https://www.youtube.com/embed/rZdJK4Lohic

image_pdfimage_print
Del denne artikel

Comments

  • Gerelateerd
  • Nieuw
  • Populair