Goud: koopkansen met stop loss

Door Peter Arendt, professioneel handelaar, minagro.dk De goudprijs is de afgelopen weken gestegen. Dit duidt op een toename van de risicobereidheid onder investeerders. Zij hebben zich inmiddels voor recordprijzen ingekocht op de toonaangevende Amerikaanse index S&P 500. Vanuit een groter perspectief gezien handhaaft de goudprijs de opwaartse beweging die in 2018 werd ingezet. Er zijn echter nog steeds langetermijninvesteerders die liever een veiliger koers varen dan in aandelen stappen, uit angst voor wat de toekomst kan brengen.

Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere
Ik zie daarentegen ook geen tekenen dat de goudprijs veel verder zal dalen. Eerder verwacht ik dat de goudprijs de komende jaren verder zal stijgen. Handelsstrategie De huidige prijs is: USD 1.951 per troy ounce

De Deense aandelenexpert Peter Arendt voorspelde met grote nauwkeurigheid de financiële crisis van 2008. Peter Arendt kan uw aandelenportefeuille samen met u beoordelen via Skype. Eventueel kunt met Peter Arendt ook kijken naar mogelijke aankoopkandidaten.

De goudprijs zit in een stijgende trend, zowel op korte als lange termijn. De goudprijs brak onlangs het oude record uit 2011 van 1.900 dollar. Daarmee werd de opwaartse trend bevestigd; de beoogde goudprijs ligt nu tussen 2.500 en 3.000 dollar per troy ounce. Het volgende koopsignaal wordt gegeven als de prijs de steun van 2.075 dollar doorbreekt. Er kan echter ook voor gepleit worden dat kopen gunstig is bij de volgende neerwaartse correctie. Valt de prijs onder 1.860 dollar, dan is dat een eerste teken van zwakheid. Overweeg daarom een stop loss als u nu wilt kopen of als de prijs boven 2.075 stijgt. [U kunt speculeren op de goudprijs via het handelsplatform Markets] De goudprijs zit sinds 2018 over het algemeen in een stijgende trend. In 2018 was er korte tijd sprake van een daling van de goudprijs en werd een dieptepunt van ongeveer 1.200 dollar per troy ounce bereikt. Op dit moment kost goud ongeveer 1.916 dollar per troy ounce. De goudprijs heeft de doorbraak van vorige maand dus vast weten te houden boven het oude prijsrecord uit 2011 van 1.900 dollar per troy ounce.

Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere
Het doorbreken van de weerstand van 1.900 dollar bevestigt eveneens de opwaartse trend die in 2018 werd ingezet. Het verbreken van het historische prijsrecord uit 2011 is een ander signaal dat erop duidt dat dit een goed aankoopmoment kan zijn. Het koersdoel voor goud stel ik in eerste instantie omhoog bij naar 2.500 dollar per troy ounce. Tegelijkertijd houd ik in mijn achterhoofd dat de goudprijs een grote technische formatie laat zien. Dit duidt erop dat de goudprijs kan stijgen tot ongeveer 3.000 dollar per troy ounce. In opwaartse richting zijn er nu een nieuwe piek en weerstandsniveau gevormd van 2.075 dollar per troy ounce. Deze top werd iets meer dan drie weken geleden bereikt. Bij het doorbreken van de weerstand van 2.075 dollar zal de stijgende trend opnieuw worden bevestigd en een nieuw koopsignaal afgegeven. Na twee weken van neerwaartse correctie kan worden beargumenteerd dat nu een goed moment is om een positie in goud te openen. In neerwaartse richting staat de volgende steun voor de goudprijs op 1.860 dollar per troy ounce. Deze bodem werd vorige week gecreëerd. Een neerwaartse doorbraak van deze steun duidt erop dat de goudprijs verder terug kan zakken tot de volgende steun op 1.670 dollar. Op de lange termijn zal de stijgende trend vanaf 2018 echter intact blijven, zolang de goudprijs niet onder 1.670 dollar daalt.
Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere
Als we naar de technische indicatoren kijken, zien we geen redenen om aan te nemen dat de goudprijs zal dalen tot 1.450 dollar per troy ounce. Integendeel, de technische indicatoren wijzen op een stijging en signaleren dat de sterkte van de opwaartse trend toeneemt. De technische indicatoren onderschrijven dan ook de huidige doorbraak boven het oude record uit 2011 van 1.900 dollar per troy ounce. U kunt hulp krijgen van Peter Arendt via Skype bij het doornemen van uw aandelenportefeuille of identificeren van mogelijke aankoopkansen.

Goud op een weekgrafiek

Peter Arendt is professioneel handelaar bij minagro.dk. Peter werkt samen met daytradingnl.wpengine.com. Hij analyseert aandelen, forex en de prijzen van gewassen. Peter Arendt biedt ook workshops aan voor nieuwe beleggers en traders die meer willen weten over het optimaliseren van hun portefeuille het verbeteren van hun risicomanagement. 

image_pdfimage_print
Del denne artikel

Comments

  • Gerelateerd
  • Nieuw
  • Populair