Alles over algoritmehandel

De meeste mensen die geïnteresseerd zijn in daytrading hebben wel eens over algoritmehandel gehoord, waarbij een computerprogramma de transacties uitvoert. Het klinkt als een slim idee. Als u geen tijd hebt om zelf te handelen, waarom laat u een algoritme dit dan niet voor u doen? In werkelijkheid zijn maar weinig algoritmes echt effectief. De meeste traders geven algoritmehandel dan ook al na korte tijd op. Ongeveer 99 procent van alle openbaar beschikbare algoritmen maakt op lange termijn verlies. Veel traders hebben dit zelf op pijnlijke wijze al ervaren. Tegelijkertijd is het een tijdrovende klus om de verschillende algoritmes zelf te analyseren en te testen welke een stabiel rendement opleveren. Wilt u gaan investeren via algoritmehandel, dan is het een goed idee om de algoritmes die anderen al hebben geanalyseerd, als uitgangspunt te nemen. Op deze website zullen we u continu op de hoogte houden de algoritmes die we zelf gebruiken. Over risico De financiële theorie beschrijft dat hogere rendementen gepaard gaan met hogere risico’s. Dit zijn enkele belangrijke punten over risicospreiding waar u tijdens het traden rekening mee moet houden:

 • U kunt uw risico spreiden door twee verschillende algoritmes of servers te gebruiken.
 • Gebruik nooit uw volledige trading- of investeringskapitaal voor algoritmische handel.
 • Is uw rendement na drie of vier maanden positief, dan raden we u aan om een deel van uw winst te verzilveren en het op een andere manier te investeren.
 • Als u een grotere drawdown ziet dan verwacht – dat wil zeggen, een buitensporig verlies – in verhouding tot uw historische rendement, dan kunt u uw investering heroverwegen.

Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere
Zoals eerder vermeld, moet worden opgemerkt dat beleggen risicovol is. Dit is hier evengoed het geval. U bent altijd zelf verantwoordelijk voor uw investeringen. Kosten Algoritmehandel is niet gratis. Dit zijn enkele van de kosten waar u rekening mee moet houden:

 • De ontwikkelaar van het algoritme ontvangt doorgaans een percentage van de gegenereerde winst. Meestal ligt dit percentage tussen 20 en 25 procent. Dit betekent dat als uw winst € 10.000 is, u hiervan maximaal € 8.000 mag houden en de ontwikkelaar minimaal € 2.000 verdient. Dit zijn relatief gangbare tarieven.
 • Als u uw saldo al binnen de eerste maand weer opneemt, kan er hiervoor een boete in rekening worden gebracht. Ontwikkelaars willen hun algoritmes vaak minimaal een maand de tijd geven om hun werk te doen. Mocht u na deze eerste maand geld willen bijstorten of opnemen, dan kan dit vaak kosteloos. Alleen de eerste maand wordt er een boete voor het vroegtijdig opnemen van uw geld in rekening gebracht. Kort gezegd: neem uw geld niet op uit het algoritme tijdens de eerste maand!
 • Handelsplatformen hanteren een zogenaamde spread. Met andere woorden, ze brengen kosten in rekening voor elke transactie (een vorm van courtage). Deze kosten zijn niet te voorkomen, of u nu zelf handelt of via een algoritme.
 • Voor het storten van geld worden er over het algemeen geen of slechts lage kosten in rekening gebracht.
image_pdfimage_print
Del denne artikel

Comments

 • Gerelateerd
 • Nieuw
 • Populair