Mijn leven als trader: doorzettingsvermogen, wachttijd en enthousiasme!

Door Nanna Fick, trader Mijn mentor, leraar en goede vriend Tom Hougaard, vroeg me enige tijd geleden wat ik ervan vind om trader te zijn vergeleken met hoe ik het me voorstelde voordat ik begon. Werd ik verrast? Of was ik misschien teleurgesteld over wat het werkelijk inhield om trader te zijn?

Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere
Om eerlijk te zijn kan ik me niet precies herinneren wat ik me had voorgesteld voordat ik begon, behalve dat ik dacht dat ik veel sneller geld zou verdienen dan in werkelijkheid het geval was. Ik had niet verwacht dat het zo lang zou duren. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik de afgelopen drie jaar elke dag minimaal vijf uur per dag heb besteed aan het staren naar grafieken: analyseren, backtesten, traden en oefenen. Er gaat geen dag voorbij dat ik me niet bezighoud met trading, grafieken en mijn persoonlijke ontwikkeling als trader. Dat is iets dat een hoge mate van discipline vereist.

Nanna Fick, trader, Ago-Trade

Is het een noodzaak of meer een verslaving? Ik denk dat het een beetje van beide is. Maar wat ik kan zeggen is dat als u overweegt om te gaan traden of als u aan het begin van uw trading-carrière staat en gefrustreerd bent dat het gewoon nog niet lukt: u hebt uzelf in een discipline gestort die doorzettingsvermogen, geduld en hard werken vereist. Pas dan kunt u de vruchten ervan plukken! Ik zou dit leven voor niets ter wereld willen ruilen. Ik hou van hoe het nu met me gaat en hou van mijn werk. Ik heb er nooit spijt van gehad dat ik mijn kantoorbaan heb ingeruild voor een leven als trader. Of ik nu minder werk? Nee, dat denk ik niet. Maar het voelt niet als werken. Ik ben een daytrader en voer mijn transacties meestal uit op basis van seconden, hoogstens uren. Vaak sluit ik ‘s avonds al mijn posities. Als ik handel ben ik diep geconcentreerd, en kan ik niet praten aan de telefoon of aandacht besteden aan de kinderen. Om nog maar te zwijgen over heen en weer rijden naar verschillende activiteiten. Als ik me niet goed kan concentreren, ga ik niet traden. Een typische dag begint voor mij om 7.00 uur. Ik bekijk wat er op de markten is gebeurd, ik doe wat analyses en bereid me voor op de opening van de DAX door voorbeurs te traden vanaf 8.00 uur. Dan handel ik tot een uur of 12. Vanaf het middaguur tot ongeveer 14.30 of 15.30 uur doe ik vaak iets anders. Winkelen, koken, schoonmaken, trainen: alles om mijn hoofd even leeg te laten. Om 15.30 uur opent de Dow en handel ik weer een paar uur. Ik zou graag meer tijd willen hebben voor de Dow, maar het is niet altijd even eenvoudig om na 17.30 uur te traden. Mijn gezin heeft natuurlijk ook aandacht nodig. Om succesvol te worden als trader, moet u het dus niet erg vinden om alleen te zijn. Dat is waarschijnlijk iets waar u aan denkt, namelijk hoe saai het vaak is om trader te zijn. U zit achter uw computer, wachtend op de juiste handelskans. Het kan anderhalf uur duren voordat er een goed signaal is. Al die tijd blijf ik kijken naar grafieken: de ene na de andere. Ik besteed de tijd die ik wacht aan backtesten, het analyseren van mijn transacties, het bekijken van trading-video’s, het schrijven van blogposts en het opstellen van trainingsmateriaal voor mijn bedrijf Ago-Trade. Daarom heb ik er ook voor gekozen om les te geven. Zo kom ik buiten, ontmoet ik nieuwe mensen en zorg ik voor afwisseling. Er was ooit iemand die me vroeg waarom ik lesgaf en of ik het nodig had. Ja, dat doe ik inderdaad. Ik heb ook behoefte aan sociaal contact. Het is leuk om naar buiten te gaan en met anderen te praten over waar ik mijn tijd aan besteed. Veel van mijn vrienden vinden het helaas niet heel interessant om over traden te praten. Ik vind het ook heel leuk om zelf les te geven en deel te nemen aan seminars. Deels om een betere trader te worden, deels om erop uit te gaan en nieuwe mensen te ontmoeten. Het meest fantastische aan mijn werk als trader is de vrijheid die het me geeft. Ik kan mijn dag helemaal inplannen zoals ik wil. En als ik geen zin heb om te traden, dan sla ik een dagje over. Als ik naar de tandarts moet, maak ik een afspraak om 13.00 uur. Het is dan niet druk en past perfect in mijn agenda. Ik kan overal ter wereld werken. Het enige dat ik nodig heb is een goede internetverbinding. En er gebeurt altijd iets op de markten. Ik geef graag toe dat ik uitkijk naar vrijdagavond, want op weekdagen heb ik niet veel vrije tijd. Het eerste dat ik ‘s ochtends doe op een doordeweekse dag, is de markten controleren. ‘s Avonds controleer ik dan nog eens de markten. Zo kan ik in het weekend meer relaxen. Maar wanneer het dan zondag is, ben ik blij om maandagochtend weer op te staan om te zien wat er op de markten gebeurt en goede handelsmogelijkheden te vinden.

Wilt u beginnen met daytrading? Wij kunnen Markets.com aanbevelenSe mere

Nanna Fick werkt als fulltime investeerder, speculant en trader voor haar eigen bedrijf, Ago-Trade. Ze heeft een financieel-academische achtergrond en meer dan tien jaar ervaring in bedrijfsanalyse en investeringen. Overdag handelt ze zelf en leert ze anderen traden. Fick is blogger voor daytradingnl.wpengine.com

image_pdfimage_print
Del denne artikel
Tags:

Comments

  • Gerelateerd
  • Nieuw
  • Populair